Гърция обмисля ваксиниране на всички държавни служители

Правителството в Гърция обсъжда задължително ваксиниране не само на здравните работници, но и на всички държавни служители. Въпреки ограниченията в страната пристигат много повече туристи от очакваното, съобщава БНР..

Всички неваксинирани здравни работници от 1-ви септември се отстраняват от работа, заяви категорично министърът на здравеопазването Василис Кикилиас.

Правителството игнорира ежедневните протести и дори обмисля задължителна ваксина за всички държавни служители, заяви говорителят на правителството Иконому. Опозиционните партии са категорично против задължителния характер на ваксиниране.

Учебната година в Гърция ще започне присъствено със задължително тестване на учениците по два пъти на седмица. При отказ децата няма да бъдат допускани в клас, съобщават от министерството на образованието.

Светият синод на гръцката православна църква задължи свещениците да присъстват на литургия само със сертификат за ваксина или отрицателен тест за коронавирус. От тази неделя екипи ще ваксинират и пред църквите, реши здравното министерство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене