Утре започва автомобилното „Планинско изкачване – Осогово“

Четиридесет и осем пилоти, от които петима от Република Северна Македония, ще участват в последния, четвърти кръг от националния шампионат по Планинско изкачване, който ще се състои този уикенд край Кюстендил. Оспорваната надпревара ще определи шампионите в осемте класа.

Автомобилното състезание „Планинско изкачване – Осогово“ ще се състои на едно от най-техничните трасета в България, което е с дължина от 5 км. Стартът ще е в с. Богослов, община Кюстендил,  а финалът – в местността Студен кладенец. Организатор на състезанието е „Диамо Рейсинг Тийм“, в партньорство с Община Кюстендил.

В събота, 28 август, от 08.30 до 11.40 часа, на площад „Велбъжд“ в Кюстендил ще бъдат административният и техническият преглед на участващите автомобили и състезатели. Официалното откриване ще е на същото място, от 12.30 часа.

В неделя, 29 август, от 11.00 часа е предвиден официалният старт на състезанието в с. Богослов. То ще протече в 2 манша. Награждаването се очаква да е в 15.00 часа, в село Богослов.

За публиката организаторите са предвидили шоу с дрифт автомобили. Ще бъдат определени места, по дължината на цялото трасе, така че да се гарантира безопасността на феновете и същевременно да има видимост към атрактивното каране на пилотите.  Движението по трасето ще бъде затворено в 13.30 часа в събота, 28 август, а в неделя – от 10.00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене