Започва масово тестване за COVID – 19 в община Сандански

Дарение от 1000 бързи теста за COVID – 19 получи болницата в Сандански. Те вече са доставени в МБАЛ „Югозападна болница“ и започва организация за стартиране на масово тестване на населението в общината.

През изминалия зимен сезон в МБАЛ „Югозападна болница“ се наблюдаваха редица случаи на хора с белодробни проблеми, в това число и редица пациенти с тежки пневмонии. Всичко това поражда съмнение в много от местните хора, че вече са се сблъскали с COVID – 19. Същевременно като туристическа дестинация Сандански посреща и голям брой чужди граждани. Затова ще бъде създадена организация и приоритетно ще бъдат тествани хората, които са имали симптоми сходни с тези на новия коронавирус, за да се установи дали са го прекарали.

Приоритетно ще бъдат тествани и хората, които работят на първа линия – лекари, медицински сестри, полицаи. Проби ще се вземат от служители в МБАЛ, Центъра за спешна медицинска помощ, лични лекари, служителите на реда и социални работници. Кръвните тестове са предназначени за откриване на антитела след прекарано заболяване или на инфекция в организма в момента на изследването.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене