Училище, здравей: 100 лв. “струва” първолак, цените скачат в последния момент

По-малко от месец остава до първия звънец, а с него и трескавата подготовка за училище. Родители на първокласници са под пара още от сега и бързат да се снабдят с нужните учебни материали, както и да пременят детето си с най-хубавите дрехи за дългоочакваното тържество на 15-ти септември. Колко, обаче, ни “струва” това пазаруване?

Ако включим пълен пакет – учебни материали, облекло, обувки и т.н. – най-малко 100 лева ще ни излезе подготовката на първокласник за 15-ти септември. Това каза Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“.

“Проблеми има, когато оставяме пазаруването за последния момент – последната седмица преди 15-ти септември”, категоричен е той.

Николов съветва хората да потърсят оферти онлайн.

“В интернет могат да се намерят доста изгодни предложения, има готови пакети, а и можем да сравним офертите и да знаем какво да очакваме като цени”, посочва той.

Според него тази и другата седмица е най-доброто време за пазаруване на материали.

“Можем да платим 50% по-скъпо, заради това, че при по-изгодния търговец са изчерпани дадени пособия и се принуждаваме да ги намерим при по-малкия търговец”, обясняват от „Активни потребители“.

По думите до момента няма завишение на цените на тези стоки. Ако има те ще са в последния момент – след 10-ти септември, допълва Богомил Николов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене