Възможности за австрийски инвестиции в Благоевград след среща на кмета на община Благоевград Илко Стоянов и Нейно Превъзходителство посланика на Австрия у нас Андреа Вике

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов се срещна с Нейно Превъзходителство ег-жа Андреа Вике, посланик на Австрия у нас.

Акцент на срещата беше развитието на икономическите отношения между Благоевград и Австрия.

Австрия е на второ място по размер на преки чуждестранни инвестиции у нас, като над 350 австрийски фирми развиват дейност в нашата страна.

„Привличането на надеждни инвеститори на територията на община Благоевград е изключително важно за развитието на региона.  Отварянето на работни места е приоритет за Благоевград. Смятам, че заедно можем да си сътрудничим в сферата на логистиката, бизнеса и инвестициите“, посочи г-н Стоянов и връчи официална покана за посещение на Н. Пр. Г-жа Андреа Вике.

На последваща среща с търговския посланик на Австрия у нас г-н Филип Купфер стана ясно, че Австрия има интерес да инвестира в благоевградския бизнес. Една от съвместните цели на Общината и Австрийската стопанска камара ще бъде привличането на австрийски инвеститори в Благоевград.

До края на годината Община Благоевград ще организира и регионален бизнес форум, на който благоевградският бизнес ще се запознае с възможностите за сътрудничество с австрийски компании и отварянето на нови работни места на територията на община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене