23 партии влязоха в депутатската битка за Благоевград, сред кандидатите и кметът на Кресна

23 партии и коалиции регистрираха до 17.00 часа вчера в Районната избирателна комисия на Благоевград листи за участие в предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Други 5 партии отпаднаха понеже ЦИК отказа да признае регистрациите им. От вкараните в последните часове преди крайния срок листи впечатление правят няколко любопитни рокади. Например ген. Атанас Атанасов се е отказал да е водач на листата в Благоевград на „Демократична България-обединение” и е дал първото място на разложкия адвокат Иван Димитров, който на миналите избори беше втори.

Корекция има и в листата на „БСП за България” – в последния момент от мястото си в нея се е оттеглил лидерът на партията в Кресна Петър Петров, вероятно заради скорошното му назначение в УС на Югозападното държавно предприятие. За да не остане мястото на кресналии празно, Петров е заменен от кмета на Кресна Николай Георгиев.

Една от малките партии пък потопи в дълбок смут членовете на РИК – Благоевград, след като те обърнаха целия ГРАО и всички възможни регистри, но не успяха да открият името на един от кандидат-депутатите им, нито валиден ЕГН. Тъй като партията е с редовна регистрация и вече няма време за реакция, мястото на мистичния мераклия за депутат в 46-ото НС от Благоевград ще остане празно.

в.Струма

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене