Банско стиска палци на своите за Детския пирин фолк

Банскалии ще стискат палци за успешното представяне на децата от Школата по музика на Марин Бърдарев. От общо 20 допуснати участника в V-то издание на „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2021, четири са възпитаници на талантливия музикант и педагог от Банско.
В предварителния кастинг в конкуренция с над 200 деца от цяла България, журито допусна до участие в Сандански четири деца от Банско, представени от Марин Бърдарев. Той не само е техен преподавател по народно пеене, но и техен продуцент и аранжьор на автентичните песни от Банско и Разложката котловина.
Мина Игнатова ще пее „Садила мома”, Радостина Кехайова – „Я слушай, Яно мори”, Михаела Бояджийска – „Ранила мома”, а Иван Джолев ще пее една малко известна песен – „Седемдесет села шетам”.
„Пирин Фолк“ Сандански 2021, както и „Детски Пирин Фолк“ ще бъдат широко отразени медийно в директни излъчвания.
Певците от школата на Марин Бърдарев ще имат нужда от подкрепата на всички в онлайн гласуването, за да заемат призови места в класирането.
„Часове преди началото на надпяването, ще информираме всички любители на фолклора на кои номера могат да подкрепят нашите деца“, съобщават от местната власт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене