Ателиетата за търсене на работа включват нови анимирани видеоматериали за обучение

Услугата „Ателие за търсене на работа”, с помощта на която бюрата по труда в страната обучават безработните на основни умения за търсене на работа и представяне пред работодател, ще включи от септември в своя инструментариум нови анимирани видеоматериали.

Те са разработени по проект Job Toolkit, финансиран по Програма „Еразъм+”, който цели подобряване на уменията за намиране на работа както на работещите, така и на тези, на които им предстои да се присъединят към пазара на труда за първи път.

Продуктът представлява седем систематизирани анимирани видеа, в които по удобен и разбираем начин са представени насоки и практически съвети към търсещите работа, както и Наръчник с полезна информация, допълващ темите на видеата.

Видеоклиповете са със субтитри на английски, български, гръцки и нидерландски език и обхващат следните теми:

Начини за търсене на работа
Мотивационно писмо
Как да напишем успешно CV
Кандидатстване, запознаване с вакантната позиция
Интервю за работа
Работа в чужбина
Дългосрочна безработица
Целта е чрез представяне по достъпен начин на изискванията, които обикновено присъстват в обявите за работа, да се помогне на търсещите работа да подобрят личните си умения в процеса на търсене и да придобият повече увереност и самочувствие при кандидатстване и представяне пред работодател.

Видеата са достъпни за всички търсещи работа в каналите на проект Job Toolkit и Агенцията по заетостта в YouTube.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене