Ученици на СОУ-то в Сатовча преминаха курс за огнеборци

СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Сатовча посреща новата учебна година с отбор млади огнеборци. Това е факт след като група ученици от трети и четвърти клас успешно преминаха обучение в обучителния център на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в София.
Малките огнеборци бяха запознати с това как природните явления могат да причинят вреди и наводнения, както и методите на ранно предупреждение и оповестяване при бедствия, аварии и извънредни ситуации, действия при наводнение, изграждане на дига, основни правила за действие и поведение след наводнение, симулация на наводнение, залесяване на двора на съответния център или полигон, оформяне на цветни алеи.
Учениците имаха възможност да приложат на практика придобитите нови знания със забавни игри и симулации, потопиха се в работата на пожарникарите и се състезаваха помежду си.
В края на обучителния курс всеки ученик получи подарък и грамота за преминатото обучение.
Ръководството на училището изказа голяма благодарност на организаторите: Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Дирекция – Национална система 112 – МВР, Български червен кръст и Планинска спасителна служба.
Всеки ден след занятията в учебният център, ученическата група на родопчаните имаше възможност да опознае столица София, като използвайки метрото, посети различни обекти – НДК, Природно – научния музей, разходиха се по емблематичните „Жълти павета“ и минаха през сградите на Народното събрание, сградата на Президента на Република България, Министерски съвети катедралата „Св. Александър Невски“, Софийски университет, Народния театър “Иван Вазов“. Разходката за групата подрастващи от Сатовча не подмина паметниците на Цар освободител, Алеко Константинов, паметника на Съветската армия и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене