Прогноза за времето – 20 август (петък)

Слънчев и топъл петък! Какво време ни очаква през уикенда?

Днес времето ще е предимно слънчево.

Временни увеличения на облачността ще има над югозападните райони на страната, но само на изолирани места след обяд слабо ще превали, съобщава в прогнозата си Националния център по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 27° до 32°, като ще са с няколко градуса по-високи от вчерашните.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, кратък дъжд и максимална температура 30 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопската област, но само на изолирани места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен, по най-високите части северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Това е първата сутрин, в която на няколко места в страната температурата е под 10 градуса, което не се е случвало от пролетта. В ниските части на Дунавската равнина, Кнежа, Видинско, Драгоманско и само на 10-12 км от морската ивица на Варна. Това каза климатологът Симеон Матев пред Нова телевизия.

Въпреки това слънцето все още е силно и бързо ще вдигне температурите през деня до над 30 градуса.

През следващите 4-5 дни ще се затопля, очаква се да е най-топло в средата на следващата седмица – вторник и сряда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене