Екшън край реката в Югозапада! Рибар бяга от проверяващите, викат полиция за подкрепление

1500 лв. глоба отнесе от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ Салих Шибилов от Краище, община Белица, заради неспазване на правилата за отговорен риболов и възпрепятстване на проверка на компетентните органи.

Мъжът обжалва наложената му сурова глоба в Районен съд – Разлог като неправилна и незаконосъобразна, но тя бе потвърдена от магистратите. Съдът счете, че доказателствата по делото безспорно сочат и потвърждават вината на жалбоподателя.

Салих Шибилов е заловен от служители на ИАРА да извършва риболов в река Места, в района на минералните бани край Елешница. Той е използвал въдица, с монтиран на нея малоразмерен мрежен уред, тип „парашутче”. При опит от страна на служителите на риболовната агенция да му извършат проверка той е отказал да им предостави искания билет за любителски риболов и документи за самоличност. Проверяващите взели въдицата му и сигнализирали в полицейското управление в Разлог, като поискали да им бъде изпратено подкрепление. След обаждането нарушителят се качил в паркирания наблизо автомобил и напуснал мястото на нарушението. Служителите на ИАРА успели да запишат номера на возилото, който бил предоставен на органите на реда. По него собственикът бил установен и призован в  полицията. Няколко дни по-късно той се явил лично и там бил разпознат от проверяващите, които също били в полицейското управление. На място те му съставили акт за установяване на административно нарушение, който му бил връчен и въз основа, на който му е издадено наказателното постановление.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене