Ресторант в Берлин предлага специалитет „Попови ливади“! Немците луднаха по него!

Приятен и приветлив ресторант в германската столица Берлин, предлага неочаквано и дори шокиращо специалитет с името на най- младото българско село – Попови ливади. 

Вкусната рецепта е автентична българска и вероятно жителите на неврокопския край, а и не само няма да се изненадат, че в основаната на рецептата са печените чушки и сланинката. За да избягате от съмнения, ще споделим разбира се, че готвач във въпросното завадение е известният от близкато минало топ кулинар Ангел Циков, който е родом от село Мосомище.

„Един ден просто експериментирах. Дойдоха едно семейство немци за вечеря и се разприказвахме. Споделих им че съм от България, а те ми казаха, че са чули че в страната ни има прекрасни планнини и искат някой ден да я посетят.  Аз им гарантирах че няма да съжаляват, показах им снимки на Пирин, на моя роден край, а те моментално ми поискаха да сготвя нещо от нашия край. Толкова бяха впечатлени. Там където работя винаги има български продукти, които си поръчвам от България. Изпекох им чушки, изпекох малко сланинка, направих един страхотен вариянт на „българско фондю“ със саламурено сирене и те останаха очаровани. От този ден нататък идват при мен за тази рецепта. Наложи се ежеседмично да поръчвам продукти от България и разбира се, подобрих малко изпипаната рецепта, която нарекохме „Попови ливади“. “ разказа историята за Топ Преса, шеф готвачът чрез социалната мрежа фейсбук.

Това наистина събужда един стар местен забравен спомен. Преди години Попови ливади, беше курортна зона, семействата от Гоце Делчев и регона се качваха да си правят пикници, палеше се огън, печаха се чушки и сланинка на жар. Наистина уникален начин да представиш родината – с рецепта спомен от детството. А на господин Циков препоръчваме, следващият път да приготви на немците – боб в гърне.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене