Connect with us

Скандали

Сигнал в редакцията! Вълна от жалби срещу бившия полицай от Г.Делчев К.Дърпатов! Не плаща на майстори и това си е!

Published

on

Бившият полицай и настоящ крупен бизнесмен К. Дърпатов от град Гоце Делчев демонстрира нагло поведение в отнощшението си към своите контрагенти. Така поне твърдят две групи майстори, които са работили на обекти на Дърпатов и не им е било платено. 

С Топ Преса се свърза групата на замазкаджиите, така е известна в родното си село Абланица, която се оплака от наглото поведение на Дърпатов. “Той заедно със своя съдружник Сашо Софков, строят заедно по евро -програма козарник в хаджидимовското село Ново Ловча. Направихме им с нашите машини циментова замазка за близо 15 000 лева и не ни беше платено…” жалват се пред Топ Преса, майсторите от Абланица.

“Лично аз и братовчедите ми от Горно Дряново му направихме камината на господин Дърпатов. Скъпи камъни, луксозно изпълнение. Скъп труд. Около 3500 лева. Той толкова беше доволен. Дори почерпи и ни каза, че до седмица ще ни плати. До ден днешен нямаме и лев, а мина почти година…” пишат ни в сигнал други майстори от Гърменско. Схемата за неплащането е по метода “днес – утре”, възложителите не отричат вземанията на майсторите, но ти въртят и не им плащат.

Топ Преса се свърза със съдружника на Дърпатов, господин Сашо Софков, който потвърди пред Топ Преса, че има напрежение в отношенията с въпросните майстори. “За съжаление, аз не отговарям за този обект. Имам си достатъчно работа в София. За това сме съдружници…” намекна ни Софков, прехвърлейки вината на Дърпатов.

“Ние знаем, те използват факта че нямаме подписан договор. Но ние сме решени да си искаме парите и да си ги докажем. Дърпатов се опитва да плаши с кокошкарски номера, да пука гуми да прави зулуми, но ние вярваме в законите на страната, че ще има справедливост и за такива хора. Същия парадира че брат му е от ГЕРБ но тази партия вече не е на власт, така че вече не може да ни плаши, също така твърдят че имат “силен човек” в София, който им давал бизнеса, строял всички хипермаркети МЕТРО и им бил гръб. Ако трябва и него ще намерим но си искаме парите за труда. Ще се борим!…” уверен твърди Джипката от Абланица в добавък.

Припомняме, че К-Дърпатов е брат на уважавания ветиринарнен лекар  Марио Дърпатов, който беше два мандата общински съветник в ОБС – Гоце Делчев от партия ГЕРБ. 

Политика

Етичната комисия на СУ по казуса с Петър Илиев: Има данни за плагиатство

Published

on

 

Етичната комисия на Софийския университет “Св. Климент Охридски” е установила единодушно плагиатство в книгата на  Петър Илиев “Компетенцията на Народното събрание” и е уведомила за това ректора на университета. Това става ясно от съобщение на сайта на ВУЗ-а. Това е основание за дисциплинарно уволнение.

 

 

От СУ напомнят, че след постъпили сигнали етичната комисия е направила проверка.

Въз основа на резултатите от проверката Етичната комисия излезе със становище, че в книгата на д-р Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ е налице плагиатство, при което значителни части от чуждо произведение – дисертацията „Парламентарен контрол“ на Наталия Киселова, е използвано и представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник.

От СУ посочват, че съгласно чл. 129, ал. 2, т. 2 от Правилника за устройството и дейността на ВУЗ-а,  установеното плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение. Същият текст изисква при наличие на данни за плагиатство и обосновано искане Факултетният съвет да избере комисия от специалисти в съответната област на висше образование или професионално направление, която да изготви мотивирано становище до Факултетния съвет.

Тъй като заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет отправи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по чл. 129.

Самото становище на комисията може да видите ТУК:

От етичната комисия установят 92 страници съвпадения. В него те посочват и факта, че се появи второ издание на книгата с 80 страници по-малко. “Комисията има основания да допусне, че представянето на книгата в преработен съкратен вариант от 618 страници, необозначен като второ издание, е опит за възпрепятстване на започналата на девети август 2021 г. вътрешноинституционална проверка, което само по себе си е нарушение и е несъвместимо с академичната честност и почтеност”., пише в становището.

Continue Reading

БСП

Рокади в БСП – Благоевград! Отстраняването на Йордан Симонски е наказателна акция заради подкрепата му към общинския лидер Любен Милев

Published

on

Представителят на БСП с най-голям опит в провеждане на избори, който от близо 15 г. е неизменен заместник-председател на всички районни и общински избирателни комисии и има най-дълъг стаж като организатор на избори в Благоевград – Йордан Симонски, изпадна от новия състав на РИК, който тази есен ще организира парламентарните и президентски избори в Пиринско. Съставът на комисията бе одобрен в петък от ЦИК и в него името на Симонски отсъства.

Вместо Симонски зам. председателският пост е даден на бившия секретар от екипа на екскмета Румен Томов – Мария Захова, която няма опит в избори. Тя бе отстранена от поста преди 2 месеца от настоящия градоначалник Илко Стоянов, който тогава съобщи, че срещу нея е започнало дисциплинарно производство заради пропуснати срокове във връзка с финансовата корекция, която община Благоевград получи за депото.

Припомняме, че от БСП непроменен в РИК – Благоевград е единствено братът на бившия депутат Николай Бошкилов – Валентин Бошкилов. Третият член е областният младежки лидер на столетницата Мартин Бориков, който е от Банско и успя да натрупа малко опит по време на изборите за 45-о НС.

В Благоевград усилено се говори, че отстраняването на Симонски е наказателна акция заради подкрепата, която той оказва на общинския лидер на БСП Любен Милев. Обществена тайна е, че Милев и областният лидер на БСП Валери Сарандев, който одобрява състава на членовете на РИК от БСП, са в открита конфронтация. Тя е от доста време, но ескалира през февруари т.г., когато Милев се кандидатира за председател на Областния съвет на БСП заедно с банскалията Костадин Дурчов и самия В. Сарандев.

„Някой отново иска да прави интриги в БСП, истината обаче е, че Симонски не си подаде документите за член на РИК, получихме тези на Мария Захова и от събота тя вече е зам. председател, а ако някой твърди, че аз съм скрил документите на Симонски, нека дойде в съда и го докаже“, реагира остро на слуха гоцеделчевецът В. Сарандев.

„Това е лъжа, емисарите, които Сарандев прати в Благоевград, просто не ми взеха документите, после той и бившият депутат Богдан Боцев, макар че вторият не знам в качеството си на какъв е участвал в този подбор на кандидати за РИК, са одобрили Мария“, бе не по-малко рязък Й. Симонски.

Интригата в червените редици се заплита още повече от факта, че Мария Захова най-вероятно ще получи място в листата на БСП – Благоевград за участие в предстоящите парламентарни избори. Това означава, че още в деня на регистрацията на листата тя трябва да напусне заместникпредседателското място в комисията и на нейно място да влезе друг член на БСП. И при тази опция обаче Й. Симонски отпада, защото името му не фигурира и като резервен член на РИК. Посочената от БСП резерва е адвокат Славчо Попов от Разлог, който през пролетта заемаше предпоследното място в кандидатдепутатската листа на БСП. Той не е бил член на РИК, има организационен изборен опит като член на ОИК в родния си град.

Любопитно е, че новият зам. председател на РИК М. Захова бе единственият отсъстващ от първото заседание на РИК, което се проведе в петък вечерта. Според стария-нов председател на комисията Ангел Ризов Захова се обадила, че е болна.

Още със старта на работата си РИК – Благоевград прие 12 решения, 8 от които касаят избора на технически сътрудници, които ще подпомагат работата на комисията в предстоящите двойни избори. Определени бяха и сроковете за приемане на документи от кандидатите за участие в 47-ото НС – до 4 октомври трябва да се регистрират инициативните комитети за издигане на независими кандидат-депутати, а до 12 октомври – партийните листи.

Continue Reading

Скандали

Скандал! Кметът на Ковачевица сложил скалите премазали крака на дете за да не паркират пред заведението му!

Published

on

Огромен камък е паднал върху крака на дете в гърменското село Ковачевица. За щастие инцидентът се е разминал леко, каза кметът Кирил Жуглев. 10- годишното дете, което е от София, е било на почивка с баба си във
възрожденското село. Качило се на камъка в центъра, за да се люлее. Той се преобърнал и затиснал крачето му.

Няколко мъже едва са успели да го отместят. “Детето е откарано в болницата в Гоце Делчев, нашите лекари са го прегледали. Направили рентгенова снимка, но се установило, че няма счупване, а има само разтегнато сухожилие.

Току-що говорих с баба му и разбрах, че вече се прибират към София”, допълни кметът и предупреди туристите да са внимателни.

Това което спести кметът обаче, е фактът че въпросните камъни или по точно скали, били поставени лично от него – Кирил Жуглев за да не паркират пред заведението му в планинският резерват Ковачевица. Нъпълно разбираемо е той да мълчи, но цялото село говори за своеволията на кмета.Кой му дава права да си прави каквото иска? Това че е кмет не го прави повече от другите а напротив – той е служител на обществото? Време е органите да се намесят е да проверят действията на Жуглев. Ние питаме – какво щеше да стане ако нещо по лошо се бе случило с това дете?

Continue Reading

ВИДЕО

Росица Христова от Благоевград с диагноза ГАНГРЕНА!!! С отрязани пръсти, но не е инвалид?!

Published

on

ВИДЕО

Христова се свърза с Топ Преса, за да разкаже за неволите си! Няма пари! Храни се само с хляб и домати! Разчита на приятели, за да оцелява… Не се води инвалид, не й дават ТЕЛК решение. ЗАЩО ЛИ, питаме ние от Топ Преса?

 

Очаквайте!!!

Росица Христова на четири очи с Методи Байрактарки!!!

 

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ