Фирмата на банскалията Д. Даутов „Лесострой 2010” спечели поръчката за ремонт училището в Добринище

Фирмата на банскалията Димитър Даутов – „Лесострой 2010“ ЕООД, ще извърши ремонтните дейности по обявената от община Банско обществена поръчка за ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище “Свети Климент Охридски” в гр. Добринище, която е с прогнозна стойност от 158 331,74 без ДДС или 189 998 лв. с ДДС.

Тя е получила максималната комплексна оценка от 100 точки при оценката на техническото и ценовото й предложение и е класирана от комисията на първо място. Другият участник в процедурата – софийското дружество „Прокърмънт Пъртформър“ ЕООД, представлявано от Теменужка Захариева-Николова, е получила комплексна оценка от 98,83 точки.

При оценката на техническите предложения двете фирми са получили по равен брой точки – максималните 50. С максимален резултат от 50 точки е оценено и ценовото предложение на класираната на първо място фирма. Дадената от нея цена в размер на 149 682,37 лв. без ДДС, или 179 618 лв. с ДДС е с почти 10 хил. лв. под прогнозната стойност и с близо 4 хил. лв. под дадената от конкурента й „Прокърмънт Пъртформър“ ЕООД цена.

Предстои да бъде подписан договор за изпълнение, което ще стане след изтичане на законоустановения срок за обжалване. Срокът за изпълнение на дейностите по обществената поръчка е 60 календарни дни.

Проблемът за лошото състояние на покрива на училището бе дискутиран и на последната сесия на Общинския съвет в Банско заради подадени сигнали от родители от Добринище. Те са изразили недоволство, че заради покрива е затворен един от входовете на училището – откъм детската градина, и това лишава малчуганите от място за игра. Тогава зам. кметът Сашка Въчкова увери, че е направена проверка на място и в най-кратки срокове ще стартират ремонтните дейности

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене