Джамбазки: Защо шиитите и сунитите избират православна България?

Между тези групи идват радикали, бойци на „Ислямска държава“, каза той

След кадрите с полицейски побой зад колоните на МС – как държавата брани живота, здравето, честта и достойнството на гражданите?

Наказателната отговорност винаги е лична. Разбира се, може би трябва да се търси отговорност и от съответните структури в МВР, които са били отговорни за охраната на точно това събитие. Тук има отговорност на организатора на събитието – има закон, който регламентира как се организират митинги, шествия. Ако организаторът види, че изпуска контрол върху мероприятието, то има няколко хипотези, върху които трябва да реши какво да прави – да го разпусне, да поиска помощ, да обяви по ясен начин, че има провокация, каза българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на Денят ON AIR.

Той допълни, че по време на тези протести организаторите са насърчавали насилие.

Тези кадри са грозни, но имат контекст. Нещо се е случило много време, което е провокирало такава реакция. Но не го оправдавам. Аз твърдя, че полицейските служители също имат семейства и когато някой трупа слама, за да ги запали – това нормално ли е, попита Джамбазки в ефира на Bulgaria ON AIR.

И е категоричен, адвокат Хаджигенов не е приятел на истината.

Видимо е, че този човек се опитва да направи реплика на Комисията на г-жа Манолова. Много време се нагнетяваше напрежение, имаше много призиви. Имаше една тълпа, която се беше събрала да ходи, да хвърля, да троши из София. И това доведе до нещо такова. Не оправдавам насилието от страна на МВР. Моят гняв е насочен към МВР, които не ги разпознаха по-рано, посочи съпредседателят на ВМРО.

По думите му ще има мигрантски натиск.

Вчера падна Кабул. Сега ще има десетки хиляди хора, които ще тръгнат насам. Но е интересен въпросът защо идват насам? Те са шиити и сунити. Защо идват в православна България? Защо не отидат в Саудитска Арабия – най-богатата държава. Това е геополитика, промяна. Между тези групи идват радикали, бойци на „Ислямска държава“. Ние го разбираме, когато отрежат нечия глава, добави Ангел Джамбазки.

И подчерта, че от Резовска река до връх Тумба трябва да има нулева миграция.

Ние трябва да си решим как българите да живеят по-добре. Трябва да се промени закона за МВР, трябва да се привлекат граждани, които биха могли да наблюдават, съобщават. Ние настояваме да има охрана по границата, въоръжените сили да бъдат на мястото си.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене