ВИНАГИ ПРЕДАН НА МУЗИКАТА! Легендарен музикант на Гоце Делчев стана уличен певец! ВИДЕО

Едва ли има представител на старата неврокопска бохема, който да не го познава. Запомящи и легендарни са изпълненията му на Oscar Benton – Bensonhurst blues, всички известни руски романси и популярни песни, българската класика, фолклор и др. Винаги бил в дует или самостоятелно застанал зад микрофона неврокопският певец Митко Коршумов се раздава за своята публика. 

В тандем с други известни местни музиканти като Стоян Джамбазов – Джемби, рок динозаврите  Владимир Марков – Тричи, Кеци Томов и пр. Митко изпълва събития и концерти със специфичния си тембър и невероятно забавно сценично присъствие. И въпреки възраждащата се от кризата музикална гилдия в Гоце Делчев, неврокопският Оскар Бентън остана без работа и доходи. Всеки от колегите му сякаш се сви в черупката си, спря инициативността за провеждане на концерти и събития,  спряха да канят Митко за участия, а определено пандемията беше основен фактор за това и буквално остави един от големите гласове на неврокопско без работа.

Митко Коршумов обаче не се предава. Винаги предан на публиката си и музиката , той реши да живее с тях и за тях до край. Вместо да търси спасение в други дейности, вместо да рухне, Митко грабна тонколоната си с един микрофон и застана на пазара в град Гоце Делчев и под мотото „И улицата е сцена“, той не спира да радва хората с песни на пазара в град Гоце Делчев. Неговият дългогодишен приятел – поетът и музикант по душа Константин Пашкулев, напарви апел в социалната мрежа, всеки който иска да помогне на Митко да отиде на пазара, на кебапчийницата при ТЦ Мамут и да помогне на Митко. А ние от своя страна решихме да напишем тези няколко абзаца по темата, не за защото го съжаляваме а защото му се възхищаваме. Трябват и смел дух и много енергия да се бориш за това, заради което живееш.

Винаги предан на музиката – Митко Коршумов! Бъди силен! И това ще мине! 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене