Гърмен инвестира в качествено сметосъбиране

Община Гърмен закупи два нови автомобила, с които ще се подобри сметосъбирането и сметоизвозването на територията на всички населени места. Кметът Феим Иса и служители на администрацията позираха за снимка със солидната инвестиция, която трябва да повиши качественото обслужване на данъкоплатците. Взето е напредвид, че теренът е планински, а някои села – доста отдалечени. Такова е например село Рибново, известно със сватбените си ритуали, а също и родно място на кметът Феим Иса.

Община Гърмен е с най-много села, превърнали се в курорти, в сравнение с другите общини от поречието на Места. Най-популярните – Ковачевица, Лещен, Огняново, Марчево, се изпълват с гости целогодишно, но покрай тях туристическия интерес се насочва и към други села. Не случайно на територията на община Гърмен бяха построени най-много къщи за гости, създадени с проекти по програмата за развитие на селските райони.

Такса смет е едно от основните пера в бюджета на община Гърмен и с новите автомобили местната власт показва, че държи на приветливия вид на селата не само заради туристите, но и заради местното население.

.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене