Засилени проверки за спазване на мерките срещу Covid в Пиринско и на Голяма Богородица

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия християнски празник Успение на Пресвета Богородица от ОДМВР-Благоевград са предприети действия, съобразени с въведените противоепидемични мерки, като от полицейските служители ще се извършва контрол за недопускане на струпване на хора в православните храмове, както и сливане на потоците от влизащи и излизащи поклонници. Полицейските екипи, които следят за спазване на противоепидемичните мерки, ще бъдат безкомпромисни към нарушителите, като ще бъдат прилагани всички законови средства. Контролът ще е засилен основно по закритите обекти, обектите по магистрала Струма и път Е79, както и за предстоящия християнски празник Голяма Богородица.

Всичко това е в съответствие със заповеди на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите, в сградата на Областна администрация Благоевград  и проведена среща между областния управител Николай Шушков, директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев и представители на РЗИ и БАБХ. На срещата бе обсъдено създаването на необходимата организация за осъществяване на засилен контрол за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Благоевград и по-специално в закритите обекти, пътните трасета, както и в нощните заведения и в обектите с обществено предназначение.

От старши комисар Георги Кандев бе отдадено разпореждане до районните полицейски управления в областта за предприемане на всички необходими действия за засилен контрол по стриктното спазване на противоепидемичните мерки.

Служители на група „Престъпления по пътищата“ при ОДМВР-Благоевград съвместно със служители на РЗИ и другите отговорни институции ще осъществяват проверки и ще изготвят необходимите предписания до ползвателите на търговските обекти (бензиностанции, заведения за хранене, магазини и др.) по АМ „Струма“ и ПП I Е-79, като ще се следи за спазване на физическата дистанция от най-малко 1,5 м., носенето на защитни маски за лице и спазването на допустимия брой клиенти в съответния обект.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене