Прогноза за времето – 12 август (четвъртък)

Днес над страната ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Централна България и в планинските райони от Южна, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната част на страната от запад-северозапад, а в източните райони постепенно ще се ориентира от североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са предимно между 32° и 37°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево и максимална температура 34 градуса.

Над планините ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 19°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене