„Молитва за нас” спечели приза за песен на фестивала „Пирин Фолк”, Кристина Иванова зае първото място за изпълнител

_MG_8608Специалната награда на кмета на община Сандански Андон Тотев бе за песента „Срещу съдбата”на Радио „Благоевград”.Джоко Йович зае второто място.Третата награда отиде при Светлин Миланов.

В раздела за вокални групи победители станаха Трио „Евридика”., които на сутрешната пресконференция след трудната битка показаха завидни певчески умения.

Бяха връчени още много награди и отличия, включително за най-добър текст, най-добър аранжимент и най-добра интерпретация. Много специални грамоти бяха връчени и от името на различните фен клубове из цялата страна – Ракитово, Калояново, Разград, Равда.

За лице на фестивала „Пирин Фолк” бе избрана Деси Добрева, а в Конкурса за изпълнители на автентични македонски песни, който се провежда малко преди Гала вечерта победител станаха Дует „Анабел и Дарина Дамянови” от Детския народен хор на Читалище „Отец Паисий” гр. Сандански.

За цялостен принос и магнетично присъствие на сцената директорът на фестивала Валентин Пензов връчи статуетка на Вили Рай, която предложи „Пирин Фолк” да направи турне в цялата страна и чужбина, за да могат да му се наслаждават на живо още повече хора и любители на хубавата музика и песни.

Гала вечерта бе закрита от четиримата водещи с пожелания за нови срещи,  нови приятели и много нови песни, като същите пожелания си отправиха и всички присъстващи на заключителната пресконференция.

 

Награда на ТВ „Деймос” гр. Ракитово

–          „Звездна нестинарка” – Деси Добрева

–          Кристина Иванова

 

Награда за най-добра интерпретация на песен

–          Мина Пенкова – за интерпретация на песента „България в мен”

– Деси Добрева – за интерпретация на песента „Звездна нестинарка”

_MG_8380

_MG_8529

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене