Отец Георги Касапинов: В Банско трябва да има улица на името на Александър Краваров!

Време е ние, банскалии, да почетем паметта на бившия ни кмет Александър Краваров, като кръстим улица на негово име. Разбира се, такова решение може да вземе местната власт. Но само така ще изразим нашето признание към делото на отишлия си преди 3 години и половина управник. Това са думи на уважавания в Банско и цялата околия отец Георги Касапинов. Той признава, че всяка събота чете молитва на гроба на Александър Краваров, който управлява община Банско от 2003 до 2011 година, а от 1999 до 2003 година бе зам.-кмет.

В резултат на усилията му като заместник-кмет за каузата „Банско – световен ски курорт“, през 2003 година банскалии го избират за кмет. През следващите 8 години градът се изгражда като модерен зимен курорт и печели заслужено място на световната карта на най-добрите зимни туристически дестинации.

„Сашо беше земен човек, готов да помогне на всеки. Той направи много за Банско. Не бива да забравяме хората, които са дали нещо на града ни. Той не спираше да работи за развитието на своя роден град. До последния си дъх. Смятам, че трябва да се кръсти улица на негово име и там да се направи паметна плоча на Александър Краваров, който е пример за добър управник”, категоричен е отец Георги.

Свещеникът е наясно, че реализирането на неговото предложение, което се споделя и от много негови съграждани, ще доведе до смяната на личните документи на хората, които живеят на въпросната улица. Според него обаче това е проблем, който може да се реши с помощта и на Община Банско.

„Длъжни сме да изразим и докажем нашата признателност, нашето уважение към делото и паметта на Александър Краваров. Надявам се, че местната власт ще помогне за осъществяването на моята и на много мои съграждани идея”, допълва Георги Касапинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене