Благоевградска област все още е в зелената COVID зона, извършват се масови проверки за спазване на мерките

Започнати са масови проверки на територията на Благоевградска област за спазване на противоепидемичните мерки.

 

Основен акцент е поставен върху крайпътните обекти, които се намират по протежението на автомагистрала „Струма“.

 

Причината за това е, че в момента там има интензивен пътникопоток. Областният управител Николай Шушков обяви, че е провел среща с представители на Регионална здравна инспекция – Благоевград, Областна дирекция на МВР – Благоевград и Областна дирекция по безопасност на храните, на която е дадено разпореждане на стриктно спазване на всички мерки, въведени заради COVID – 19.

 

Той допълни, че резултатите от проверките ще може да обяви най-рано в петък.

По отношение на това – предвижда ли се ново сериозно затягане на мерките, областният управител обясни, че за сега Благоевградска област е в зелената зона, но тенденцията е към повишаване на случаите.

 

Той добави, че служебният министър-председател Стефан Янев заявил, че при необходимост ще се взимат по-рестриктивни мерки, но всичко трябва да се случва след анализ и най-вече плавно, за да няма нови фалити на бизнеси и драстично спадане на оборотите.

Шушков отбеляза, че е провел и разговори с представители на МБАЛ – Благоевград, по време на които е станало ясно, че трябва да бъде извършен ремонт в инфекциозното отделение на лечебното заведение.

Той съобщи също, че дългогодишен служител на Областна администрация е починал в събота, след като в продължени на 20 дни се е борил с коронавируса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене