Connect with us

Скандали

Това е България! Заради прищявката на един човек премахват беседка в Гоце Делчев! СНИМКИ

Published

on

Темата с която ще ви занимаваме днес, ще я разпознаете всички. Убедени че в квартала, улицата и населеното място, където живеете има подобен човек, семейство или хора, на които общественото благо е последният проблем. Те или той са затворени, неразговорливи, студени и най – вече конфликтни… или както им казваме понародному – криви хора. Такива хора са главните герои в днешният репортаж. 

Само преди няколко години, една от най – добре развиващите се общини региона а именно община Гоце Делчев, се похвали с реализирането на проект – “Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в град Гоце Делчев – рехабилитация на 25 улици и зелени площи” № BG161РО001. В проекта освен възнатоняване на настилките на улиците и тротоарите се предвиждаше и  се случи реконструирането на зелените площи, изградиха се нови детски площадки със съоръжения за игра, беседки, пейки, кошчета за отпадъци, ново осветление…

Реализирането с успех на проекта, с общ бюджет от над 8 544 759,57 лв. беше прието изключително положително от гражданството на Гоце Делчев и днес всички квартали облагородени от проекта, се радват на новите придобивки. Топлите дни на пролетта и есента, прохладните летни вечери в града, пълнат бедедките реализирани по проекта, хората им се радват и в повечето квартали на Гоцето и съвестно поддържат направеното от общината.

И сега колкото и да не ви се вярва, има хора на които това им пречи. Дразнат се на развитието ни, или иначе казано не им пука за общот облаго, а в гоцеделчевският квартал “12 конгрес”, дори има човек, който превръща в лична кауза премахването на новите придобивки, защото забележете – му пречат. Жители на улиците “ЩИП” и “Свефан Веркович” в града се свързаха с Топ Преса, за да ни се оплачат от техният съсед Иван Авдев, “благодарение” на който една от поставените бедедки за отдих на улиците им ще бъде премахната.

От години Авдев, пуска жалби в полицията, маже с грез, машинно масло, въпросната беседка за да може никой да не я ползва, щото била точно под спалнята му и му пречила да си почива. В същата емоция е настроил и съседите си, които му върват по акъла за да си нямат проблеми с него.  Същият е известен като конфликтен човек, човек с който не можеш да се разбереш и “пали от двеста” за да разпали кавга. Това според съседите, му дава свобода да прави каквото си иска, защото ако се опиташ да направиш с него диалог срещаш кавга, обиди и грозни реплики… Способен е да ходи по врати да тропа и звъни, да вика и крещи, когато нещо не му е угодено.

“Вчера снимах как бедедката е окована с дъски, исках да ви пратя сниммки за да се види, лудостта на този човек до къде е стигнала. След като жена му ме видя че снимам, веднага взе да ми надига “Като ти харесва бедедката вземи си я у вас в спалнята…”. Що за отношение, а имайте предвид че беседката се ползва предимно от деца на възраст от 8 до 10 години” възмущава се един от съседите, който не е съгласен бедедката да бъде премахната.

Топ Преса се обърна към община Гоце Делчев, за да провери случая. От там потвърдиха, че имат сигнали и малка подписка, от посочения жалбоподател, а в жалбата си обаче, той не изтъквал мотиви не че седящите на беседката му пречат, а че трябвало да бъде премахната щото била върху “частна собственост”. Обещаха ни щателно да проверят случая и да вземат отношение. Хората от “12 конгрес” обаче си искат направеното, защото за него държавата е дала пари, а сега трябва да даде пари и да я премахне заради прищявката на Авдев. Мислят да направят подписка, защото стига рушене в тази страна…

“Аргументът че Авдев е кангаджия не ни устройва. Наш пропуск е когато мажеше с грез и масло беседката, че не сигнализирахме полицията. Сега вече при най – малката кавга и обида ще го направим…” заканват се съседите му вече решени да не се поддават на високият му тон а да се борят с него.

Скандали

Скандал! Кметът на Ковачевица сложил скалите премазали крака на дете за да не паркират пред заведението му!

Published

on

Огромен камък е паднал върху крака на дете в гърменското село Ковачевица. За щастие инцидентът се е разминал леко, каза кметът Кирил Жуглев. 10- годишното дете, което е от София, е било на почивка с баба си във
възрожденското село. Качило се на камъка в центъра, за да се люлее. Той се преобърнал и затиснал крачето му.

Няколко мъже едва са успели да го отместят. “Детето е откарано в болницата в Гоце Делчев, нашите лекари са го прегледали. Направили рентгенова снимка, но се установило, че няма счупване, а има само разтегнато сухожилие.

Току-що говорих с баба му и разбрах, че вече се прибират към София”, допълни кметът и предупреди туристите да са внимателни.

Това което спести кметът обаче, е фактът че въпросните камъни или по точно скали, били поставени лично от него – Кирил Жуглев за да не паркират пред заведението му в планинският резерват Ковачевица. Нъпълно разбираемо е той да мълчи, но цялото село говори за своеволията на кмета.Кой му дава права да си прави каквото иска? Това че е кмет не го прави повече от другите а напротив – той е служител на обществото? Време е органите да се намесят е да проверят действията на Жуглев. Ние питаме – какво щеше да стане ако нещо по лошо се бе случило с това дете?

Continue Reading

ВИДЕО

Росица Христова от Благоевград с диагноза ГАНГРЕНА!!! С отрязани пръсти, но не е инвалид?!

Published

on

ВИДЕО

Христова се свърза с Топ Преса, за да разкаже за неволите си! Няма пари! Храни се само с хляб и домати! Разчита на приятели, за да оцелява… Не се води инвалид, не й дават ТЕЛК решение. ЗАЩО ЛИ, питаме ние от Топ Преса?

 

Очаквайте!!!

Росица Христова на четири очи с Методи Байрактарки!!!

 

Continue Reading

Новини

Кире Титано и Марио Амстердама налетяха на санитарни инспектори

Published

on

При проверка на РЗИ за спазване на мерките по кръчмите в Благоевград

Местните кримиавторитети били повалени от полицаи и закопчани, асоциацията на ресторантьорите нарече това терор

 

Истински екшън се е разиграл по време на нощна полицейска проверка за спазване на противоепидемичните мерки в Благоевград.

 

 

Групи ченгета щурмували заведения, които работят въпреки противоепидемичните забрани, и започнали да пишат актове на клиентите.

Двама клиенти на един от баровете в центъра на града

направили опит да се противопоставят на действията на полицията,

намесили се и други и пред бар “Суинг” пред очите на десетки свидетели възникнал скандал между известните в града Кирил П., с прякор Титано, и Марио А. – Амстердама.
Изведнъж група полицаи страховито наобиколили Титано и Амстердама, повалили ги на земята и им сложили белезници. Случайни наблюдатели заснели случилото се. Видеото бързо обиколи социалната мрежа и на него се чува как хората недоумяват защо са задържани двете лица, като не са направили нищо.
По данни на полицията при тях е заведено само едно лице, но отказват да съобщят кой от двамата е останал в полицейската клетка.

След зрелището в центъра полицейските екипи се отправили към други заведения, които работят в знак на протест срещу мерките. Обект на полицейската проверка се оказала и най-новата дискотека “ГОА”

на младия бизнесмен Мартин Грънчаров, която се намира в комплекс “Ален мак “.

“Около 01.00 часа в заведението нахълтаха над 30 полицаи, завардиха всички входове и изходи и започнаха да пишат актове на клиентите ни. Част от клиентите буквално си изкарали акъла при вида на толкова много полиция, разказват от персонала на дискотеката, в която имало 80 души.
“Полицаите нямат право да съставят подобни актове, със сигурност ще паднат в съда, но това нахлуване посред нощ наистина предизвика истински ужас, обясни лаконично собственикът Мартин Грънчаров.

Проверка и актове са съставени и на клиенти в други заведения.

От асоциацията на ресторантьорите нарекоха случилото се в Благоевград полицейски терор и поискаха дисциплинарно уволнение на висши полицаи, отговорни за действията на служителите си.
“Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейския произвол срещу български предприемачи и клиенти няма да търпим и приемем. Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, вече подготвят искове срещу отговорните лица.
Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни”, пишат в позицията си от асоциацията.
На извънреден брифинг в Областната дирекция на МВР зам. директорът ѝ комисар Стоян Маламов заяви, че две лица са били задържани със заповед до 24 часа. Причината е възпрепятстване на съвместните проверки на полицията и РЗИ за спазване на противоепидемичните мерки. След като са дали обяснения

са им съставени два протокола: първият за неспазване заповедта на

здравния министър за мерките срещу Ковид, а вторият за възпрепятстване работата на полицията. Те са освободени 2 часа по-късно, като единият от тях се е държал агресивно и е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, обясни още комисар Маламов. На брифинга стана ясно, че по време на акцията в петък и събота са проверени 6 заведения, като са съставени 207 акта за различни нарушения, включително и липса на лични документи. Едно от проверените заведения е било със заключен авариен изход, за което има съставен акт.

В Благоевград съдържателите на нощни заведения обявиха, че няма да спазват разпореденото в заповедта на здравния министър работно време до 22 часа. На 3 септември в Благоевград се проведе протест на БАХР, в който участваха около 250 души, които блокираха за кратко Главен път Е-79./Monitor.bg

Continue Reading

Новини

Шефът на НАП – заплашван, засегнал интереси на бизнесмен

Published

on

Шефът на НАП Румен Спецов е получавал заплахи, съобщи бившият служебен финансов министър Асен Василев пред bTV. За това са сигнализирани ДАНС и партньорските служби за сигурност. Василев обясни, че Спецов засегнал интересите на български бизнесмен, оттам дошли и заплахите, от “хора, които са получавали стотици милиони, но вече не ги получават”.

“Определени компании не са били одитирани до този момент от НАП, защото са имали протекции”, заяви бившият министър на икономиката Кирил Петков. На Спецов е осигурена охрана, а действията срещу него са пресечени.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ