Прогноза за времето – 7 февруари (петък)

Днес облачността над страната ще бъде по-често значителна, но валежи не се очакват, предаде БГНЕС. Вятърът от северозапад ще се усили до умерен, по-силен ще бъде в Дунавската равнина. Сутрешните температури ще бъдат между минус 5 и минус 1 градуса, за района на София около минус 6 градуса. Дневните температури ще бъдат между 1 и 5 градуса, за София около 2 градуса, по Черноморието до 6-7 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 8 градуса.

Над планините облачността ще е по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от север-североизток и да се усилва. С него ще нахлува студен въздух и вечерта на места ще превали мокър сняг. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В събота съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде предимно слънчево и сутрешните температури ще паднат на места до около минус 10 градуса. През деня температурите ще бъдат между 0 и 3 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 5 градуса, а дневната около 2 градуса над нулата.

В неделя сутринта също се очакват доста ниски температури – до около минус 10-минус 12 градуса. През деня ще се покачат до около 3-5 градуса над нулата. Валежи не се очакват. От понеделник започва затопляне.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене