Петима се борят за шеф на мегадирекция в РЗИ – Благоевград със заплата до 2300 лв.

Петима кандидати влизат в конкуренция за шефското място в дирекция „Административно-правно, финансово и стопанско обслужване” на РЗИ – Благоевград. Досега начело на дирекцията АПФСО беше юристът Илко Тодоров, но като вр.и.д. в продължение на 4 години. Толкова е бил срокът на заповедта, с която е бил назначен, и след изтичането й бе обявен конкурс, обясни директорът на здравната инспекция д-р Калоян Калоянов.

Минималните изисквания към участниците е да имат поне 4-годишен трудов стаж, свързан с функциите, определени в длъжностната характеристика, като за предпочитане е да са работили в професио

нална област, свързана с право, икономика, информационни технологии, технически науки, публична администрация или здравен мениджмънт. Стартовата заплата на шефа на мегадирекцията в РЗИ варира от 790 до 2300 лв.

Заявления за участие в конкурса са подали 7 кандидати, но двама са отпаднали, тъй като не са представили всички нужни документи. Допуснатите петима кандидати са досегашният шеф Илко Тодоров и четири дами – юристката в РЗИ Биляна Митева, Десислава Стойкова, Галина Тренчева и Надежда Вълкова. Те ще преминат през писмен тест за проверка на знанията им в областта на няколко закона – за държавния служител, администрацията, счетоводството, публичните финанси, Сметната палата, както и устройствения правилник на РЗИ. Издържалите теста ще преминат на следващия етап от конкурса – интервю.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене