ВИДЕО / Пресконференция на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС), град Разлог

Конференцията се провежда в рамките на проект „Визуална комуникация и идентичност“ (ВИК),който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.По време на конференцията ще бъдат представени постигнатите резултати по проекта към настоящия момент.

Ще бъде представен и анализ на нуждите на работещите в НПО сектора, който беше изготвен на база на попълнени въпросници от активно работещи НПО организации.

По време на изпълнението на проекта бяха проведени четири физически информационни срещи в различни градове на Българияи 2 онлайн информационни срещи. Бяха проведени две петдневни обучения на теми Основи и същност в дизайн комуникацията“, лектор Ивайло Гогов и „Дигитален маркетинг на НПО“, лектор Жюстин Томс.

Един от важните продукти на проекта е Анализът на нуждите на гражданските организации в сферата на визуалната идентичност и комуникация,изготвен на базата на 202 попълнение анкетни карти. Анализът идентифицира и дава оценка на нуждите на активните граждански организации в България, свързани с визуалната идентичност и комуникация. Под нуждите на гражданските организации се визират липсващите или недостатъчни компетенции на работещите в гражданския сектор, които биха им позволили да представят постигнатите от тях резултати по модерен, атрактивен и разпознаваем от широката общественост начин. В рамките на проекта беше създадена и онлайн платформа, на която можете да намерите всички за проекта: https://vic.ngo/

До края на проекта предстои да бъде проведено още едно обучение, което ще има за цел да даде знания и инструменти за изготвяне на кратко видео на активните НПО организации. Екипът на проекта и гостуващи лектори ще проведат три еднодневни пътуващи семинари в градовете Стара Загора (27.07.2021 г.), Трявна (28.07.2021г.) и Пловдив (29.07.2021г.). Финалното събитие на проекта ще бъде двудневен форум на НПО организациите, който ще се проведе в град София на следните дати 3 и 4 август.

Костадинка Тодорова (0898 522414)

Председател на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене