Започна монтирането на новия рентген в разложката болница

По-малко от два месеца след като ОбС – Разлог даде съгласие за закупуване на нов рентгенов апарат за местната болница, новата апаратура вече е пристигнала и скоро ще бъде пусната в експлоатация. Старият рентген вече е демонтиран, а новият е в процес на монтиране, предстои и подновяване на подовата настилка. Ремонтира се и рентгеновата  зала, като дейностите вече почти са приключили.

Подмяната на рентгеновия апарат не е затруднила работата на отделението по образна диагностика, не са връщани и пациенти, които имат нужда от рентгенография, споделиха от МБАЛ – Разлог.

„Беше планирано да се работи само по спешност, но с колегите д-р Елена Рускова и д-р Рачев така  организирахме нещата, че да не се създават неудобства на пациентите. Настоящият скопичен апарат пое изцяло графията, използваме и  мобилния рентгенов апарат, който имаме, и смея да кажа, че в нито един момент работата на отделението не е била затруднена и хората не са почувствали неудобства”, каза д-р Тончев, който след дългия отпуск заради изборите вече е на работното си място като завеждащ отделението по образна диагностика. Той сподели, че новият рентген ще повиши значително качеството на графиите. Новият апарат е последна дума на техниката, изцяло дигитален, с програми за обработка на образа и с възможност за дистанционно управление. Новият апарат и новите технологии ще дадат  възможност и за консултации от разстояние, което също ще бъде улеснение както за лекарите, така и за пациентите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене