Общинска съветничка от ГЕРБ в Разлог освободена след седмица на нова длъжност

Шефката на инкасаторите във ВиК за район Разлог Гергана Костова е освободена от длъжност. Това е станало по взаимно съгласие, потвърди за „Струма“ управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград Валери Миков.

„Колежката отговаряше за инкасаторите в района в Разлог, към който са още общините Банско, Белица и Якоруда. Предложена й бе друга работа, която тя прие, но след една седмица чистосърдечно каза, че й е трудно да се справи, и пожела да напусне. Гергана Костова е изключително съвестен служител. Разделихме се по взаимно съгласие“, заяви шефът на държавното дружество. На нейното място ще бъде назначен вр.и.д., след което ще бъде обявен конкурс.

Гергана Костова е общинска съветничка от ГЕРБ в ОбС – Разлог, а в началото на месеца стана мишена на остри критики и нападки за злоупотреби в някои медии.

Управителят на ВиК ЕООД Валери Миков добави, че са предприети редица мерки за подобряване работата в дружеството, включително ограничаване на загубите в резултат на течове, аварии, незаконни присъединявания, установени при извършения одит, резултатите от който ще бъдат обявени официално.

Припомняме, че В. Миков беше назначен за управител на ВиК – Благоевград преди месец, след като 11 години беше шеф на общинското дружество „Спортни имоти“. Той е икономист по образование и много добре познава спецификата в сектора и конкретно във ВиК – Благоевград, където в продължение на 8 г., в периода 2002-2010 г., е бил гл. икономист и ръководител „Продажби и инкасо“.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене