Бойко Борисов: Умолявам тримата космонавти да се разберат и да има правителство! Държавата лети надолу

Още преди месеци, предупредих, че когато българите осъзнаят кой стои зад Слави Трифонов, ще бъде късно, заяви бившият премиер

 

ГЕРБ няма да подкрепи правителството, предложено от Слави Трифонов в пленарна зала. Той заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг днес. Бившият премиер бе попитан неколкократно и по различни начини какви ще са действията на депутатите от ГЕРБ в залата, но той бе категоричен, че няма как да дадат гласовете си за този кабинет. Допусна единствено, че ако трите партии на протеста се разберат да има правителство и не им стигат депутати, част от народните представители да гласуват подкрепа. „Да дойдат тримата космонавти тук /показвайки корицата на Капитал – Мисия 121 с лицата на Христо Иванов, Тошко Йорданов и Мая Манолова/ и да говорим. Но няма да дойдат!“ заяви Борисов.

Брифингът днес премина  в стил Шоуто на Слави, като Борисов заяви, че това е доста по-лесно, от от да ръководиш държавата. Той направи ретроспекция на изказванията на лидерите на партиите, които преди изборите възлагали големи надежди на Слави Трифонов, но след като той предложил свой кабинет без да се консултира с тях, те се обърнали срещу него.

„За разлика от тях аз съм последователен и още преди месеци предупредих, че когато българите осъзнаят кой стои зад Трифонов , ще бъде късно. Предупредих, че ще има прехвърляне на гласове и манипулации и така стана“  заяви партийният лидер.

Каза, че нямало да си позволи целият този разговор, ако не били опитите да се прокарва тезата, че ГЕРБ ще подкрепи кабинета на Трифонов.

„Аз ги умолявам тримата космонавти да се съберат и да се разберат. Умолявам  всички тези скафандри, дето ги надробиха тези работи. Ако ни вкарате в трети избори и останем без правителство , няма значение дали ще има ГЕРБ или няма да има. Нямаме кабинет, нямаме бюджет, идва четвърта вълна на ковид. Моля ви, ваксинирайте се, докато не са хвърлили ваксините в канала“ , заяви Борисов.

„Аз съм изправен между две злини – от едната страна Бойко Рашков , от друга страна – Слави Трифонов. И няма по-малко зло, за да избера него. Планът е да продължи Бойкорашковщината, за да може едноличната власт на Радев да действа. Продължават да си прокарват тъпите тези  и говорят за 16 -годишната ми джипка , при положение че президентът кара последен модел Мерцедес. Назначил 12 съветници и си прави кабинета по фъншуи!“ избухна бившият премиер.

И продължи в типично него стил: „Слави , моля те направи правителство с 40 министри-  на горите , на водите, на пожарникарите, на полицаите,  сложи министри на турците, гърците, на арменците. Умолявам те , братко, дай им постове да не съсипят държавата! Кой инвеститор ще дойде в държава, в която на всеки 3 месеца се правят избори? Нищо няма да се промени и на другите избори. Проявете разум, съберете се и направете така, че държавата да работи нормално“ призова Борисов.

Заяви, че всъщност най- голям спад на гласоподавателите всъщност има Трифонов, който винаги е твърдял, че зад себе си има 2,5 милиона българи, подкрепили неговия референдум, но всъщност сега за ИТН са гласували само 650 хиляди.

„Управлението на държавата не е шоу. Това е къртовска, експертна работа. Всичко при мен беше във възход, благодарение на всички момчета и момичета, които работеха.

Според Борисов преговори при трети избори ще бъдат още по-сложни, защото тогава предстоят и президентски избори и диалогът ще бъде труден. Лидерът на ГЕРБ заяви, че „се е науправлявал, няма българин, който следващите 10 години да го стигне“ и затова няма никакво намерение да се кандидатира. На въпрос кой ще е кандидата на ГЕРБ за поста на „Дондуков“, Борисов заяви, че ще каже „когато му дойде времето“ и заяви, че кандидатът е „Умен , висок, красив с коса“.

„Смешната част свърши, започва жалката. При трети избори няма да има печеливши. Това ще е пирова победа. Държавата ще лети надолу“, заяви Борисов и се извини на българите, че ще трябва да преживеят тежък период.

Бившият премиер заяви, че вероятно няма да влезе като депутат в парламента, “ за да не пречи на работата на полицията“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене