Борисов скочи на циганската махала в Гоце Делчев! Но знае ли защо и викат „Мацурева махала“ след изборите на 4 април? СКАНДАЛНИ СНИМКИ

Часове, след като лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов предложи кабинет на малцинството, бившият премиер Бойко Борисов обяви, че телевизионният водещ не иска да има правителство, а „ще си измие ръцете с тези хора“.

От думите на лидера на ГЕРБ се разбра, че партията му по-скоро няма да подкрепи този кабинет, защото била отговорна и ясно заявила, че ще е в опозиция, но в отговор на въпрос на журналисти той каза, че е склонен да разговаря с Трифонов, ако бъде поканен.

Лидерът на ГЕРБ първо каза, че ако получи мандат, партията му няма да прави опит да съставя правителство, но после обяви, че може да опита отново с кандидат за премиер Даниел Митов, който му е заместник в партията. Той отказа да даде конкретен отговор дали ще бъде депутат или ще се откаже от място и в 46-ия парламент, но обяви, че трябва да обикаля, „да мине и да си успокои хората“, които били мачкани и търпели данъчни ревизии. По думите му нямал намерение да се оттегля от партията и да става например почетен председател.

В типичния за него стил бившият премиер обяви, че в циганската махала на град Гоце Делчев „Има такъв народ“ и ДПС си помагали, като си разменяли членове на комисии, но не даде подробности. Той заяви още, че само 1,5% от ромите гласували за ГЕРБ сега, защото „ги изплашиха с жандрамерия“. След като каза „дългите ръце на ДПС вие ги виждате“, допълни, че журналистите могат да проверят такива случаи. Той посъветва медиите да отидат на къщата на Слави Трифонов и да го питат.

Тук обаче Топ Преса ще преустанови толератното си отношение и ще изпълзва собствената си трибуна да попита лидерът на ПП ГЕРБ – Бойко Борисов – Господин, Борисов вие знаете ли, защо след 4 април на ромската махала в Гоце Делчев, викат „Мацурева махала“. Можете да ли да проверите гласовете и номестниците в секциите от 4 април и какъв резултат са дали? Как ще коментирате фактите? Какъв анализ ще им направите? Ние сме единствената медия, която разполага с кадри, какво се случваше в ромската махала на изборите на 4 април тази година. С удоволствие ще ви ги предоставим. Вижте само малка част от тях:

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене