Банско и Благоевград без депутати… Апостолов и Динев са сигурните депутати от ПП ГЕРБ в Благоевградско

3-ма са сигурните депутати от ПП ГЕРБ в Благоевградско, които ще представят областта в 46-тото народно събрание.

Както информирахме по – рано днес, фаворит на избирателите отново е Стефан Апостолов от Симитли, който има 6275 преференции.

Справката сочи, че той е събрал подкрепа не само в родния си град Симитли, но и в цялата област.

На изборите през април младият политик събра над 9000 гласа.

След него се нарежда Георги Динев от Петрич, който е избран преференциално от 3739 гласоподаватели.

От надпреварата обаче отпада досегашният депутат Александър Мацурев от Банско, който успя да събере малко над 2 000 преференции. По право в парламента влиза водачът на листата Росен Желязков.

Гласовете на ГЕРБ в тези избори са над 32 000 , при около 50 000 на последните, което отхвърля вероятността те да имат 4-ти депутат.

При това положение, простатата математика сочи, че Благоевград няма да има народен представител от ГЕРБ в това народно събрание.

Бившият областен управител Бисер Михайлов е с 1083 преференции, той беше на второ място в листата, но е изместен

От останалите партии влизат водачите,спуснати от партийните централи, и хора от областта. Има някакъв шанс Албина Анева, която е с над 1500 преференции да се класира за НС, но все още не е ясно решението на Мая Манолова, която води тук, откъде ще влезе. Засега „Изправи се “ нямат пълен мандат, но е възможно това да стане при преразпределението на гласовете, така че прогнозите не са окончателни.

По всяка вероятност, ИТН ще има трима депутати, трима ще бъдат и народните представители от ППГЕРБ, БСП ще се представи с 1 депутат, ДПС -2-ма, Демократична България -1 и 11 -тия мандат ще бъде разпределен най-вероятно между „Изправи се! Мутри вън “ и БСП.

Въпреки, че са първа политическа сила в областта ГЕРБ загубиха емблемачитни градове, което има своето логично обяснения. Навсякъде в областта Има такъв народ „удвои резултатите си и се приближи плътно до ГЕРБ.

В Благоевград ИТН изпревари убедително ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене