Борисов: Рашков направи параван на „Има такъв народ“, демокрацията замина (НА ЖИВО)

Лидерът на ГЕРБ: Трифонов не иска правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с изявление в централата на партията. „След два месеца стържене, чупене, десетки, стотици наши симпатизанти бяха задържани. Беше им забранено да гласуват. Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно – защото веднага отиваха данъчните след нас. Хората се плашеха от диктатурата на Румен Радев“, заяви Борисов.

Той коментира как така Слави Трифонов обявява правителство без да има официални резултати и да е първа политическа сила. „Те дават прескофенреция във време, когато ние водим“, заяви Борисов. По думите му хората са били подплашени. „Кой от нас може да каже, че представлява народа? 70% се отвратиха. Още преди изборите казахме, че с такива политически партии не желаем да носим отгворност“, заяви още Борисов и пак повтори: „Добре, че сме живи при тоя терор на Бойко Рашков“.

„Бойко Рашков направи параван на „Има такъв народ“, категоричен бе Борисов и допълни, че демокрацията е заминала. „Мога да дам много примери. Ако видите как си размениха с ДПС представителите в секциите, комисиите. И там, където са имали 12 000 ДПС, сега имат 6000, а те са отишли при ИТН. Но и това не е важно. Демокрацията замина. Има един ботуш, който ни стои над главите“, коментира Борисов.

Той коментира кабинета представения от Слави Трифонов кабинет. „Добре написано, но не добре прочетено, пропусна министър. Мислех до вчера, че старите лица. Като видях Ники Василев днес викам „браво, това са новите лице“ и разбрах, че ще ходим на някакъв конкурс по полиглот. Аз съм обиколил света по три пъти“, продължи Борисов и каза, че отдавна са поръчали медицински хеликоптери, което е един от приоритетите представен от ИТН.

По думите му човек, който никога не се е занимавал с тази работа сега казва „всички да ме подкрепят“. „В следващите дни ще наблюдаваме партии коя ще се почувства като лека жена. Най-големият номер, който може да се изиграе всички партии да го подкрепят сега“, каза още лидерът на ГЕРБ и допълни: „Той не иска да има правителство и това е прах в очите на хората. Не знам коя партия ще отиде да го подкрепи. И ако си спомняте в същата тази зала ви предупредих – че това е играта на Румен Радев – да остане служебното правителство – дълго и тягостно. И те затова се държат така, сякаш ще векуват. Те знаят за всичките тези сценарии и е видно, че с изказването на Трифонов: „Не желая ГЕРБ, БСП и ДПС, а другите нямат мощност“, че правителство няма да има“.

Борисов изтъкна, че са направили хиляди детски градини. Той благодари на избирателите на ГЕРБ, че са преодоляли страха.

„И пак за джипа говорят. „Човекът с трите джипа“. А сега тия джипове кого возят, бе? Твоите началници. Те си ги обслужват – Радев, Янев и компанията. На мен ми избодоха очите с тоя джип. Не се возя на джип вече. Возя се с партийната кола“, заяви Борисов,

Да видим какво ще направят другите партии, призова Борисов и сподели, че му е интересно как ще реагират Демократична България и БСП на предложение от Трифонов кабинет. „Защо не попитате Слави дали правителството е подредено от ДПС. Той не е депутат, не е премиер, как носи политческата отговорност, това ли е демокрацията“, попита Борисов относно поведението на лидера на ИТН и посочи, че ще си измиел ръцете с предложените хора.

На въпрос дали, ако кабинета на Трифонов не бъде подкрепен в парламента, дали ГЕРБ ще предложи правителство, Борисов бе категоричен, че ще върнат мандата. Малко по-късно се отрече от думите и каза, че ще предложат.

Борисов каза, че няма да се оттегля от партията. „Няма да обжалваме изборите, за да им правим кеф“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Той отчете, че ромите гласували за тях са 1,5%.

„Ако задълбаем – кое е по-голямото зло – Бойко Рашков или Слави Трифонов, ще изпаднем в тежък размисъл. То не беше чегъртане, мачкане, тормоз… Нали през цялото време говореше как ще ни викат на разпит. Ако в комунистическо следствие Бойко Рашков те разпитва и те вкарат вътре, не се знае как ще излезеш“, коментира Борисов и отново даде примери за брутален натиск върху активисти на ГЕРБ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене