Богдан Боцев изпревари кмет и общински лидер и е с най-много преференции в „БСП за България”

Доскорошният депутат Богдан Боцев отново има най-много преференции в листата на „БСП за България”, както бе и на изборите на 4-ти април. Този път обаче за него са дали своя вот повече избиратели – 2451. След него с 1445 преференции се нарежда кметът на община Кресна – Николай Георгиев. Трети по този показател е лидерът на БСП в община Благоевград – Любен Милев, който има 1109 преференции, веднага след него е адвокатът Любомир Георгиев от Петрич с 1093 преференции.

На миналите избори девет кандидатите на коалиция „ГЕРБ-СДС” спечелиха доверието на над 2000 души. Сега това са успели да направят само петима кандидати. Лидер пак е Стефан Апостолов от Симитли с 6275 преференции. Втори е досегашният депутат от Петрич – Геоги Динев, който има 3739 преференции. Трети по преференции е Стоян Стоев от Сандански с 2203, четвърти е д-р Емил Тончев от Разлог с 2193, а пети е Александър Мацурев от Банско с 2188. Николай Джингаров е събрал 1089 преференции, а бившият областен управител Бисер Михайлов е с 1083 преференции.

В ПП „Ива такъв народ” след водача на листата най-много преференции има втория Георги Попов – 1544, след него е третият Христо Гушков от Сандански с 1259, а после се нарежда четвъртата в листата Анита Коцелова с 1232.

Най-много преференции в коалиция „Демократична България-Обединение”, като изключим водача, има благоевградския бизнесмен Владимир Миленков с 1264 преференции. Лидер в преференциите в коалиция „Изправи се! Мутри вън!” пък има известната адвокатка Албина Анева от Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене