С много музика, атрактивни борби на стадиона и кръшни хора Якоруда празнува Курбан байрам

Със зурни, музика, борби на стадиона и кръшни хора на площада жителите на община Якоруда ще посрещнат религиозния празник Курбан байрам. Тазгодишното празненство ще се проведе на 20-и юли. Мюсюлманите ще възродят традицията, а какво е един празник без традиционната храна, облекло и музика?!

Вече е изготвена и програмата на празничните събития. В 09,00 часа в Якоруда ще пристигна 6 групи зурнаджии, които ще свирят във всички точки на града. По същото време на центъра в Якоруда ще се проведе дегустация на традиционните за Курбан байрама сладкиши. Фестивалът „Якорудската песен” започва в 11,00 часа. На сцената ще се изявят местните певци, музиканти и самодейни състави. Всички желаещи могат да се присъединят в 13,00 часа към следващата атракция – народните борби на стадиона.

„С огромно удоволствие ще очакваме всички вас на тазгодишното празненство. Всички заедно можем да вдъхнем живот на традицията и да направим Курбан байрам отново ежегоден празник за малки и големи с опита от миналото, силата на настоящето и надеждата на бъдещето”, категорични са жители на община Якоруда.

ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене