Топ Преса: Юруков е срам за ЮЗУ! Да се маха веднага!

Когато парите говорят, някои медии мълчат! Усетихте ли как днес КПКОНПИ прие решение по теми писани от години с автор Топ Преса а доста местни медии са слепи и неми за скандала.

Комисията на Цацаров прие решение за установяване на конфликт на интереси за проф. д-р Борислав Юруков – Ректор на Югозападен университет „Неофит Рилски“ (мандати 2015-2019 и 2019 -2023 г.). Производството е започнало по сигнал, в който се съдържат твърдения за това, че в качеството си на Ректор на ЮЗУ проф. Юруков е издавал заповеди, с които е определял допълнителни трудови възнаграждения на преподавателите и административния персонал на университета, включително и на самия себе си. Браво!

Така се прави! С решението на КПКОНПИ е наложена глоба от 10 000 лв. и отнемане в полза на държавата на цялата сума от 142 300, представляваща получената материална облага. Сега очаквайте платените от ЮЗУ медии да пишат, че това е “жълто”, че Цацаров е “жълт” и че всичко е от завист и “поръчано” от зложелатели. Но наглостта на “професора” е очевадна, институцията легитимира думите на Топ Преса. А те се обобщават в едно- Юруков в срам за ЮЗУ. Да се маха веднага!!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене