Бойко Борисов: Нямам неизпълнено обещание / ВИДЕО

Нямам неизпълнено обещание. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в асеновградското село Тополово, където бе изградена нова спортна зала към училището „Св.Отец Паисий“ и ще бъде открито след дни.

Там той получи благодарствено писмо от школото, но се възползва да коментира и днешните изяви на вътрешния министър Бойко Рашков, който заяви, че дори и владиците подкрепяли Борисов и ГЕРБ, защото строели църкви и храмове.

„А нали за хората ги правим, да ходят на Великден?“, попита реторично Борисов и добави: „Вярата за Бойко Рашков няма никакво значение. Има ли дамаджаната – да“.

Поясни, че освен църкви, ремонтирали и джамии, помагали и на католиците.

„Еднакво се отнасяме и към двете религии“, каза той и добави, че всички свещеници и имами получава заплати – колкото учителите. „И това му пречи. Във всяко село имаме направено“, каза Борисов.

По традиция хората искаха да се снимат с него. „Чу ли като какво казал Христо Иванов – избирателите на ГЕРБ да не стоят като щит пред мен, а да гласуват Да,България?“, попита Борисов и добави, че Иванов е клечал в централата на ГЕРБ на 17 етаж.

След това Борисов  отиде на партийно събрание в Кърждали, където той бе посрещнат с бурни аплодисменти. „10 години Борисов води България напред и нагоре“, обяви Цвета Караянчева от трибуната.

Борисов поздрави полицаите с днешния им празник. Поясни, че при тяхното управление имало най-високите заплати и увеличения и то в COVID–кризата. Полицаите получили униформи, автомобили. „Когато съм казал милиционер, имам предвид Рашков. Нещастието да имаме такъв министър се надявам на 11 да свърши, каза Борисов.

„Много хора може да се бият в гърдите и да заблуждават хората, но всички тези пътища и всичко, което е направено, е благодарение на нас“, каза Борисов и добави,че освен църкви, строили и ремонтирали джамии.

Там отново повтори, че докато правили църкви, ремонтирали и джамиите. Даде за пример тези в Разград, Стара Загора и други. Напомни нашите разбирания за добросъседство, както и визитата си до турския президент Реджеп Ердоган. Добави, че мюсюлманите трябва да са мост между двете държави. Поясни, че не случайно се откривали и заводи. „За нас всеки български гражданин е равен“, каза още лидерът на ГЕРб. Напомни, че българските духовници, владиците, поповете, както и ходжите получават заплати.

Даде да се разбере, че нито един от симпатизантите на ГЕРБ не е  мутра. Не били дошли със страх, а от страх от реваншизма. „Кога Рашков е спечелил избори, кой му даде това право?“, попита реторично Борисов и поясни, че БСП управляват със своите министри в служебния кабинет. Поясни, че Рашков от сутрин до вечер обикалял тв студиата като предизборен щаб на Румен Радев. „И говори само срещу мене, чии са тези медии питам аз“, каза още Борисов.

Поясни, че все още ни приемат в Турция, защото заедно решили мигрантската криза.Така решили финансовата криза, както и ковид кризата. Призова хората да се ваксинират, докато ваксините не са свършили и бъдат бракувани, защото служебното правителство не е поръчвало нови. Поясни, че на есен ще ни връхлети с пълна сила делта вируса.

„Убеден съм, че на 11-ти българите ще се оцеферят“, каза Борисов и поясни, че народът ни има инстинкт за оцеляване.

Попита защо Слави Трифонов точно сега е направил партия. Отговорът – чакал е смутни времена. Така и цели две години подготвяли компроматите срещу него, но не го уплашили. „Но аз снъм най-опасен, когато съм уплашен“, каза Борисов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене