Мая Манолова: Подкрепяме Илко Стоянов на втория тур в Благоевград

Депутатите на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ в 45-тия парламент върнаха 100 хил. лв. субсидия в държавния бюджет, посочи Манолова

Подкрепяме Илко Стоянов на втория тур на кметските избори в Благоевград на 4 юли. Гласувайте за кандидата на промяната Илко Стоянов. Той може да бъде кмет, който да направи Благоевград първата електронна община и да привлече модерен, сериозен и иновативен бизнес.

Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред медиите в Благоевград. Манолова посети щаба на кандидата, който на първия тур миналата седмица беше пръв по резултат в Благоевград, а следващата седмица ще бъде на балотаж срещу кандидата на БСП Румен Томов.

Подкрепяме програмата на Илко Стоянов. В частта „Зелен Благоевград“ тя изцяло съвпада с нашите каузи. Преди парламентарните избори на 4 април успяхме да спасим парк „Бачиново“. Сега предизвикателството е той да бъде разширен, допълни Манолова.

Основният приоритет на „Изправи се! Мутри вън!“ е повишаването на доходите на българските граждани. Това означава създаване на нови, добре заплатени работни места, включително и в Благоевград. Крайно време е България да спре да бъде страната с евтината работна ръка. На Благоевград са нужни инвеститори за създаването на икономика с висока добавена стойност. Програмите ни за подкрепа на бизнеса съвпадат, посочи Манолова.

Депутатите от Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ върнаха 100 хил. лв. партийна субсидия обратно в държавния бюджет. Това е сумата от разликата между 8 лв. и 1 лв. на глас. В пленарна зала ние подкрепихме предложението на „Има такъв народ“ за намаляване на партийната субсидия от 8 лв. на 1 лв. на глас. Това е доказателство, че ние си държим на думата, каза още тя.

Поискахме оставката на КЕВР заради повишаването на цената на тока и парното. В следващия парламент ще има промяна на състава на енергийния регулатор, така че да бъде независим и да работи в интерес на потребителите. Хората са надплатили 29 млн. лв. на топлофикациите заради разликата в прогнозните и реалните цени на природния газ, а цената на парното се увеличава с 20 %. Това е топлинен удар и шок за българските домакинства, заяви Манолова.

Първият законопроект, който „Изправи се! Мутри вън!“ ще внесе в следващия парламент, ще бъде за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г. Това ще доведе до 30-40 % увеличение на всички пенсии. Ще внесем законодателни промени, с които на всеки три години пенсиите да се преизчисляват на база осигурителен доход от предходната година, обясни тя.

Готови сме и с другите законопроекти – за подкрепа на бизнеса, малките фирми и микропредприятията, за хората с увреждания, срещу колекторските фирми, срещу зариването на страната с боклук, каза Манолова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене