Лекари към Желязков: Недоумяваме защо служебният кабинет спря парите за лекарите на първа линия

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област Росен Желязков се срещна с ръководството на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Заедно с него в срещата участваха кандидатите за народни представители Никола Джингаров и Мехмед Мюхтар и областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков.

 

„Благодарение на Росен Желязков с Постановление на Министерски съвет в периода от 2020 г. до март 2021 г. бяха отпуснати 1 550 000 лв. за закупуване на медицинска техника, 250 000 лв. за ремонт на кабинети в болницата и 600 000 лв. за закупуване на специализирана апаратура за отделението по „Кардиология“, уточни Андрей Новаков.

Ръководството на болница благодариха за възможностите, които имат да спасяват човешки животи, след като правителството на Бойко Борисов е осигурило средства за разкриване на отделението по инвазивна кардиология. Лекарите уточниха, че от 6 април са започнали работа и за този период над 200 човека са посетили отделението. „Това спасява животи, уникален шанс е за хората тук да има лекари на място, а не да пътуват до Благоевград, защото понякога това забавяне е фатално”, коментираха медиците.

Ръководството на болницата в Гоце Делчев се обърна към Росен Желязков, че недоумяват защо са спрени средствата в размер на 1000 лв., които получаваха лекарите на първа линия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене