36-годишна вози двете си деца с 2,16 промила

36-годишна шофьорка била пипната от полицията на магистралата край Пловдив да шофира с 2,16 промила алкохол в кръвта. Скандалното било, че на задната седалка на колата й „Фият пунто“ били двете й деца.

Тя моментално била закопчана, а от полицията не могат да повярват с какъв акъл жената е пила и е потеглила с децата си към София. Колата й била спряна на случаен принцип – по време на дежурството си в неделния ден полицаите проверили повече от 100 автомобила, които минават по магистрала „Тракия“ от Пловдив към София. Още един шофьор бил пипнат по същия начин, но в областния град.

Около 22,20 часа на улица „Братя Шкорпил“ бил спрян „Опел вектра“. При слизането на водача от превозното средство униформените забелязали, че мъжът губи равновесие и залита. Последвалият тест с дрегер отчел алкохолна концентрация от 2,25 промила.    Жената и мъжа са задържани в арестни помещения на поделения на МВР, а по случаите са започнати бързи производства.

Това е поредната серия пияни шофьори, чиито коли са били спрени на аутобана за проверка, след като само преди дни друг пиян пловдивчанин причини катастрофа на аутобана. Мъжът тогава бе с 3,34 промила алкохол в кръвта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене