Стоян Стоев: Повече инвестиции в Сандански и региона за повече икономически възможности за местните хора

Привличането на повече инвестиции в региона трябва да са основен приоритет за всеки човек в публичната сфера, независимо дали е кмет, общински съветник, депутат или министър. В случай, че е получил подкрепата на хората, трябва от сутрин до вечер да се стреми да привлече повече компании да вложат средствата си тук. Това подчерта общинският координатор на ГЕРБ за Сандански и кандидат за народен представител Стоян Стоев. Той проведе днес среща с инвеститор, който изгражда предприятие за бутилиране на вода в с. Катунци.

 

Разкрити са 10 работни места, които се предвижда да се удвоят в следващите месеци. Бутилката има много различна форма, като се произвежда на място, обясни инвеститора. Целта му е да възстанови славата на популярната през 90-те години марка вода „Преподобна Стойна“.

 

„Това е инвестиция с добавена стойност за региона ни, защото ние сме, може би, единствената СПА дестинация, която няма известна местна марка минерална вода“, коментира Стоян Стоев, който пожела успех на предприемача. „Искам да провеждаме повече такива срещи, защото  привличането на нови предприятия, означава и повече икономически възможности за местното население. В селата в региона това е още по-ценно“, каза още поставеният под номер 4 в листата на коалиция ГЕРБ – СДС.

 

„Без развита инфраструктура няма инвестиции. Затова за целия ни регион е толкова важно завършването на АМ „Струма“ – нещо, което със сигурност ще бъде факт, ако ГЕРБ отново е в управлението. Какво ще се случи обаче, ако страната продължи да се управлява от хора като представителите на служебното правителство е много трудно да се предвиди. Те вече дадоха сериозна заявка, че спират строежа на АМ „Хемус“. Какво остава за много по-проблемната отсечка през Кресненското дефиле на нашата магистрала“, изрази загриженост Стоян Стоев.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене