Албина Анева: Със законови промени ще помогнем на тютюнопроизводителите да реализират продукцията си!

„След пет мандата като общински съветник в Благоевград и натрупания политически опит на местно ниво реших, че мога да съм полезна и като народен представител. Дойде наистина времето за промяна. Искам да съм част от тази промяна. Има какво да дам, за да се случи промяната в България”, каза Анева. Тя уточни, че коалиция „Изправи се! Мутри вън!” е заложила на 8 основни приоритета в своята програма, какъвто е и номера на коалицията  в интегралната бюлетина.
На първо място е повишаване на доходите на българите, а първият законопроект ще е за преизчисляване на пенсиите. Целта е в края на мандата минималната работна заплата да стане 1250 лева. Ще продължат ревизиите на властта не само на централно, но и на местно ниво. Другата основна задача на коалицията е защитата на обикновените хора от банките, ЧСИ-тата, колекторите и монополите. Не по-малко важна е подкрепата за работещите, малките фирми, както и реформа в съдебната система.
Обединението е поставило като основна цел подкрепата за малкия и обикновения човек, малките и средните фирми.
„За нас е важна съдебната реформа и изчистването на институциите, ще се борим за зелена България и за подкрепа на родителите. Тук искам да наблегна, че от 2019 година имам за цел като общински съветник да направя детските градини безплатни. Считам, че това ще бъде безрезервна подкрепа за родителите и ще подпомогне семействата в България. Ще впрегна всички усилия на нашето гражданско обединение към осъществяването на тази идея. Да има равен достъп на децата до детските градини и ясли и да не се заплаща такса”, допълни Албина Анева.
Време е някой да помисли и да помогне на тютюнопроизводителите, които се трудят целогодишно, а едва връзват двата края. Прз последните дни разговаряхме с десетки производители в Неврокопския край, които споделиха с нас тревогите си. Нашата коалиция „Изправи се! Мутри вън!”, се ангажираме пряко и отговорно с решаването на проблемите на хората в този отрасъл. Това заяви пред медии в Благоевград адвокат Албина Анева, която е трета в кандидатдепутатската листа на гражданското обединение в областта. Тя уточни, че сега тютюнджиите са задължени да продават тютюна си на монополисти.
„Това, което ще направим в унисон с европейското законодателство, са промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия. По този начин ще се даде възможност на тютюнопроизводителите в определен процент да продават самостоятелно своята продукция под формата на нарязан тютюн. Много голяма част от населението, подтиквана от бедността, сама си прави цигари и си купува нарязан тютюн. На самите тютюнопроизводители обаче е забранено да го продават в този вид”, каза още опитният юрист.
Според Анева това създава предпоставка тютюнопроизводителите да попаднат под ударите на закона. Затова ще се променят законовите разпоредби, за да може тютюнджиите сами да продават това, което са произвели, но не цялата продукция, само определен процент от нея под формата на тютюн за цигари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене