Двама настоящи и бъдещ възпитаник на Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев, с високи постижения на Националната олимпиада по ментална математика

Вече са известни  чаканите с нетърение  в Трето ОУ в Гоце Делчев резултати от проведената Национална Олимпиада по ментална аритметика на SmartyKids,  България.

В надпреварата участваха над 200 деца, в различни нива и възрастови групи, от цяла България.

SmartyKids Гоце Делчев също се включват в математическото предизвикателство .

Истинска гордост за клуб SmartyKids Гоце Делчев и за Трето основно училище „Братя Миладинови“ са постигнатите  резултати  от четвъртокласникът Атанас Гемеджиев, второкласникът Харизан Тамахкяров и бъдещият първокласник – Николай Стоилов.

Харизан се състезава в категория S, 9-10 години, класира се на 2-ро място и спечели сребърен медал. Атанас се състезава в най-трудната категория – категория T, 8-11 години и зае призовото 1-во място  за което получи  златен медал. Атанас Гемеджиев  е  третият участник с най-много точки в олимпиадата и получи титлата „Шампион“.

Само преди по-малко от месец трите деца участваха в международно състезание по ментална аритметика на UAMAP и SAMA Global като представители на SmartyKids Гоце Делчев. На него с титлата „Шампион“ се сдоби Ники Стоилов – с най-висок резултат в неговото ниво и неговата възрастова група, Атанас зае 2-ро, а Харизан – 3-то място в техните категории.

Браво, момчета! Гордеем се с Вас!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене