Жената до Бареков: Ние сме новия донор на кръв на България

Мария Календерска

Съпругата на Николай Бареков – Мария Календерска, е втора в листата на „България без цензура” (ББЦ) в Благоевград. Тя е втора и в листата на 24 МИР в София. Появиха се заглавия, че тя е оръжието на новия политик срещу Цветан Цветанов и Атанас Атанасов в Благоевград.

По думите й в един момент се е оказало, че средствата на журналистиката са недостатъчни да се постигне и минимална промяна, която е нужна за България. Във връзка с критиките относно обещанията за невъзможни неща, като например идеята на ББЦ за 1 милион нови работни места, Календерска обясни, че те на практика са за два управленски мандата, които искат – това означава по около 150 хиляди на година, което според нея не е невъзможно.

„ГЕРБ ще е силата, която ние ще се стараем да не допуснем да се върне във властта по същия начин, по който управляваше”, заяви съпругата на Бареков.

„Българският народ е един донор, в който политиците и фирмите, които ги подкрепят, са впили своите нокти. Само че те не си дават сметка, че този донор вече е толкова слаб, че ако не влезе нова кръв, ще загине. Ние сме тази нова кръв”, категорична бе Мария Календерска.

На въпрос какви са взаимоотношенията им с Цветан Василев, тя коментира, че го е срещала, но не го познава. Отхвърли и обвиненията, че той е финансирал кампанията на ББЦ на евроизборите, която бе посочена за една от най-скъпите.

Мария Календерова съобщи, че средствата на ББЦ са декларирани в Сметната палата и няма никакви възражения оттам.

Тя помоли водещите да не я сравняват с Деница Гаджева, Капка Георгиева или Евита Перон, „защото съм самостоятелна личност и имам своите качества”.

Календерска коментира и връзката си с Николай Бареков.

„Живеем заедно с Николай от година и половина-две, това се знае от всички хора около нас. Той ми направи една голяма услуга, като не разкри връзката ни преди изборите през май и раждането на детето ни, щеше да ми е тежко, ако бях получила публичност тогава”, допълни Календерска.

„Нас с Николай ни свързва преди всичко любов и това, че се допълваме“, уточни тя. Според нея, Бареков е човек, който се впуска във всичко, което прави със сърце. Тя разказа, че за Нова година той е предложил да бъдат на границата при хората, които ще посрещнат празника на своя пост.

Планираме да имаме три деца, но за да стане това, стандартът на живот у нас трябва да се повиши, не може с тези заплати, които са у нас да се гради бъдещето на децата, смята жената до Бареков. Тя бе категорична, че всяко обещание в програмата на ББЦ ще бъде на дневен ред и ще се борят за него.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене