Кметът Камбитов официално откри Втория международен турнир по футбол за деца в Благоевград

Камбитов

Радостен детски смях озвучи центъра на Благоевград по време на официалното откриване на Втория международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград“. С парад на всичките над 300 деца от 9-те клуба участници в турнира  от Съдебната палата по улица “Тодор Александров” започна празничната програма. Малчуганите бяха предвождани от мажоретния състав на “Силвана денс” и “Биг бенд Благоевград”. Веселите деца предизвикаха непринудени усмивки сред минувачите, повечето от които последваха шествието до площад “Македония”.

От сцената на площад “Македония” кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри турнира и си пожела догодина  всички балкански държави да участват в него, а защо не турнирът да излезе и извън границите на Балканите.

Както E79news писа днес приключи първият състезателен ден. Тази сутрин се проведоха първите мачове в двете възрастови групи. При децата, родени през 2003 година, на стадион „Христо Ботев“ отборите на „Левски“ и „Цървена звезда“ завършиха наравно 1:1 в първия мач за деня. Веднага след това, в другата група „Б“ „Славия“ победи „Войводина“ Нови Сад с 2:1. Във втората среща от група „А“ от същата възрастова група „Ботев“ загуби от „Вардар“ Скопие с 0:1.

При децата, родени през 2004 година, срещите се играят на футболния терен на бейзболния стадион „Портър Парк“. Тук в първата среща от Група „А“ „Левски“ загуби от „Цървена звезда“ с 1:2, а във втората среща от групата, която свърши преди минути, „Ботев“ и „Варда“ Скопие не успяха да се победят и завършиха 1:1. В първата среща от група „Б“ „Славия“ победи „Войводина“ с 3:1. 

Както и през миналата година в турнира се очаква да участват общо 286 деца от България, Гърция и Македония. Финалните срещи както и преди година също ще бъдат на стадион „Христо Ботев“ на осветление.

E79 News; Снимки: Павел Шатев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене