Мустафа Карадайъ от Омуртаг: В българския политически живот диалогът липсва!

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна гр. Омуртаг за да даде мощната си подкрепа за  търговищката листата. Водач в двадесети и осми многомандатен избирателен район е Джейхан Ибрямов, следван от Имрен Мехмедова и Сунай Хасанов.

„През месец април направихме избора на промяната и една голяма крачка за възстановяване на демокрацията в нашата Родина.“  С тези думи започна словото на председателя на ДПС пред събралите се хора на площада в гр. Омуртаг.

Карадайъ продължи с коментар относно политическа ситуация в страна и категорично заяви „В българския политически  живот диалогът липсва. В основен инструмент за правене на политика последните години се превърна омразата, разделението, противопоставянето и агресията, както и липсата на политическа визия и политическа програма. Наличието на политическа импотентност търси разделителни линии в обществото. “бе категоричен лидерът на Движението.

Мустафа Карадайъ припомни и огромното признание, което получи ДПС с избора на Илхан Кючюк за президент на АЛДЕ. И допълни „Само, че в нашата Родина хора, които влизат в политическото поле, но и им липсва държавничество, търсят разделителни линии на противопоставяне, омразата и агресия. Едни хора изгубени в превода или загубени в превода.“

В словото си зам.-председателят на ДПС и водач в Пазарджик Йордан Цонев припомни за визионерството и проницателността на почетния председател на ДПС д- р Доган, който още през 2009 година заявява, че„най-опасното нещо в политиката е мутризацията в политиката.”  Той заяви „12 години делят визионерството и проницателността на г-н Доган и ДПС от сегашните политици, които били политици и партии на промяната. Промяна, за която се сещаш след като държавата е изправена пред криза и е рухнала“ заключи Цонев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене