Подсигуриха бизнеса на общинския съветник от ДС Владислав Качариев от гърменското ОБС за 35 години напред

Правителството даде на концесия участъци за добив на скалнооблицовъчни материали – гнайси, от находище „Раденка“, „Урвата“, „Лозята“ и „Кавака“ в община Гърмен на общинския съветник от ДС Владислав Качариев от село Крушево.

Терените, които ще експлоатира фирма „ДЕС-М“, са в село Крушево край Гърмен. Концесията се предоставя за срок от 35 години, като през този период бизнесменът Владислав Гълъбов Качериев обещава да вложи над 276 000 лева.

Владислав Качериев е общински съветник в Гърмен пореден мандат.

Той влезе в бизнеса с тикли преди 8 години. През 2012 година сключи с Министерството на икономиката и енергетиката договор за проучване на подземните богатства в площ „Реденка“ и за своя сметка фирмата му „ДЕС-М“ трябваше да проучи 159 декара площ, за да прецени има ли действително отдолу гнайси.

С правителственото решение от днес, съветникът Качериев, който има 2 магазинчета за хранителни стоки в Гърмен, се подсигулрява с доходоносен бизнес.

Владислав Качериев стана независим народен избраник през 2011 година. За втори мандат в ОбС-Гърмен влезе чрез „Движение 21” на Татяна Дончева. Месеци по-късно я напусна. Сега вече е общински съветник от ДПС .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене