Отново награди за талантливи млади журналисти – ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

Анелия Мандажиева и Анелия Спахиева от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, заедно с техния консултант Заприна Глушкова – преподавател по български език и литература, спечелиха награди в III –я национален ученически конкурс за журналистика „Гео Милев“ – Стара Загора 2021 г.

Той се проведе за трети пореден път и бе организиран от Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и къща-музей „Гео Милев”.

Тазгодишното издание на конкурса събра млади журналисти от цялата страна – 152 индивидуални участници предоставиха общо 235 творби от 19 области.

Учениците на Глушкова за трети пореден път участват в конкурса и отново се представиха добре.

Въпреки че журито бе твърде пестеливо на награди – във всяка възрастова група бяха връчени само по 3 награди и 2 поощрения.

Младите журналисти от Хаджидимово обаче ,грабнаха четири награди – две за индивидуално участие, една за колективно издание на вестник „Вапцаровски глас“ и една за техния ръководител Заприна Глушкова.

В раздел „Аналитични жанрове“ второто място бе присъдено на Анелия Мандажиева от 6-ти  клас, а Анелия Спахиева от 7-ми клас спечели поощрителна награда.

Във втори раздел: Ученически издания, издавания на добра воля вестник „Вапцаровски глас“ печели завидното ТРЕТО място. Това електронно издание е започнато през 2015 г. от бившите  възпитанички на Глушкова – Ванина Бозова, Мария Стоянова и Магдалена Влахова. Макар и да са завършили вече от 2 години, и сега в това сложно време се намериха техни последователи, които да издадат електронно 3 броя. Това са абитуриентите Георги Спахиев и Милка Воденичарова.

Наградите – книги и грамоти и плакет за техния ръководител, бяха получени по пощата, заради ограничителните мерки, въведени по повод пандемията от коронавирус.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене