ЮЗДП И „СОФИЙСКА ВОДА” ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪВМЕСТНИ ПРОЕКТИ

Възможностите за сътрудничество и реализация на съвместни проекти, свързани с производството на фиданки, залесяването и борбата с ерозията обсъдиха на работна среща представители на Югозападното държавно предприятие и „Софийска вода” АД. Гостите от дружеството, което е ВиК оператор на територията на Столична община, посетиха държавен горски разсадник – с. Локорско. Там те се запознаха с процеса на производство на контейнерни фиданки, изградените съоръжения и инфраструктура по проект LIFEFORHAB, изпълняван от ЮЗДП с финансовата подкрепа на Програма LIFE на ЕК.

 

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за съвместни инициативи, насочени към възстановяване на околната среда и устойчиво използване на ресурсите, включително чрез използване на отпадни продукти от пречиствателните съоръжения на „Софийска вода” АД за производството на фиданки и рекултивация на нарушени терени.

 

През последните месеци ЮЗДП отчита повишен интерес от страна на редица сектори и организации към развитие на съвместна дейност, насочена основно към създаването на нови гори. Разработваните от предприятието нови проекти и нарастващият брой посещения на ученици, студенти, представители на български и международни компании превръщат държавния горски разсадник в с. Локорско във все по-значим образователно-информационен център за горите и екологичната мрежата Натура 2000 в Югозападния регион.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене