Мечият парк край Белица отново осиротя

Приспаха завинаги Лейди М от Парка за танцуващи мечки край Белица.

43-годишната обитателка се пресели при мечока Стефан, който си отиде преди две сседмици.

„Това е изключително тъжен момент за @DANCING BEAR PARKS Belitsa, който „Четири лапи“ управлява съвместно с фондацията на Бриджит Бардо.

Решението да бъде евтанизирана е взето по време на ветеринарен преглед миналата седмица.

43-годишната мечка е докарана във ветеринарна клиника в София, където с томография се установява, че страда от тежка артроза в раменната и тазобедрената стави. Това е много болезнено състояние и вече не можеше да бъде облекчено с болкоуспокояващи. Подвижността на мечката беше силно ограничена поради цялостното й състояние, затова се наложи да предотвратим по-нататъчни страдания, съобщиха от „Четири лапи“.

Лейди М е бивша „танцуваща мечка“, имала много страдания през този период от живота си. Тя бе спасена в Парка през 2007 г., преместена от зоологическата градина в Шумен. Тя беше загубила ухо и беше напълно сляпа, но въпреки уврежданията си Лейди М успя да се адаптира успешно към новия си живот и дори си намери приятел, мечокът Добри.

В Парка Лейди М живееше спокоен живот, докато се наслаждаваше на двете си любими занимания: слънчеви бани и плуване. Тя успя да компенсира тъжните дни от миналото си с щастливите, докато се наслаждаваше на всеки миг от новия си живот в убежището за кафяви мечки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене