Под „зоркото“ управление на Кирил Жуглев, село Ковачевица тъне в безводие и боклуци!

Тъжна и грозна картина в една от най-хубавите части на с. Ковачевица в община Гърмен. Това е пред чешмата под върбата, където хората отсядаха на прохлада и отдих, пише до Топ Преса наша редовна чиателка. Водата в чешмата по неизвестни причини също е спряна! Местните жители чрез Топ Преса молят общината да вземат отношение. 

Кадрите направени от наша читателка сами говорят за себе си. Коментар не е нужен. Ще примопним само, че селото се ръководи от назначения кмет Кирил Жуглев, който от години е изоставил своите функции и селото се управлява на самотек. Припомняме че на фона на цялат аводна криза в село Ковачевица кметският наместник на гърменското село архитектурен резерват –  Кирил Жуглев бе спипан в нерегламентирано ползване на вода. Констатацията е направена преди година при проверка на екип на контролен блок към отдел “Реализация” на ВиК ЕООД – Благоевград. Служителите на водното дружество открили в двора на имота на фамилия Жуглеви външна чешма без открита ВиК партида и без монтиран водомер. Общо пет констативни протокола са съставени при проверките на 20-ина имота в селото, от които 3 за кражба на вода, а 2 са с предписания.

Селото, в което живеят постоянно под 50 души, от няколко години през лятото минава на воден режим, а от това страда бизнесът на повечето собственици и управители на къщи за гости. Единствено малцината, които са си монтирали хидрофор и водосъдържатели (сред тях е и кметската фамилия Жуглеви), са независими от режима и осигуряват воден комфорт на гостите си. Когато другите собственици на имоти се обърнали към кметския наместник за помощ и съдействие за да се реши проблема с водния режим в селото, Жуглев им беше отговорил категорично „Дреме ми на оная работа, че нямате вода“, за което беше осмян. Всички жители направиха табела с крилатата му реплика и увековечиха простотията на един пишман управленец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене